Muziek luisteren op Spotify wordt duurder: dít is wat je moet betalen

schermafbeelding 2023 07 24 om 163318
We zijn er honderd procent zeker van dat jij de ook eens gebruik hebt gemaakt van muziekapp Spotify. Als je een abonnement hebt, hebben we slecht nieuws voor je, want binnenkort gooit de app de prijzen omhoog.

Spotify

Spotify is een van de bekendste apps waarop je de liedjes van je favoriete artiesten over de hele wereld kunt streamen. Je hetb verschillende abonnementen. Zo heb je abonnementen voor een persoon, twee personen of meer. Je kunt het al raden: hoe meer personen, hoe meer je betaalt per maand. Ze begonnen in 2010 en sindsdien zijn ze niet veranderd qua prijs. Echter is het nu wel zover en wordt alles duurder.

Prijzen

Helaas brengt Spotify nieuws dat wellicht een teleurstelling kan zijn voor zijn gebruikers. Ze hebben aangekondigd dat ze de prijzen van hun abonnementen gaan verhogen. Hun argument is dat ze hierdoor "kunnen blijven innoveren", maar voor ons betekent dit helaas een dunnere portemonnee. Het basisabonnement, dat we gewend waren te krijgen voor een tientje per maand, gaat nu voor 11 euro over de toonbank. Voor degenen die een duo-abonnement hebben, waarbij twee mensen de voordelen van premium kunnen delen, gaat de prijs van 13 euro omhoog naar 15 euro per maand. Dat is een stevige verhoging voor dezelfde service. Deelde je je account met familie? Dan heb je ook pech… Het familie-abonnement, dat 6 mensen in één huishouden voor 15 euro per maand liet genieten van onbeperkte muziek, schiet nu omhoog naar 18 euro.

Studenten

En tenslotte de studenten. Met een geldige studie-inschrijving betaalden ze altijd 5 euro per maand voor onbeperkte muziek. Nu moeten ze echter 6 euro per maand neerleggen. Hoewel Spotify hun gratis abonnement behoudt, zijn de verhoogde kosten voor de andere pakketten een flinke tegenvaller. We kunnen alleen maar hopen dat deze extra inkomsten ook echt worden ingezet om te 'blijven innoveren'.
Beeld: Unsplash

↡ Bekijk hier de video over Meghan en Prins Harry die hun Spotify-deal verliezen ↡