Dit wordt de opvolger van Peter Gillis in Nederland

peter gillis nieuwe baas prinsenmeer
De 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch staat op het punt om de Nederlandse parken van Peter Gillis over te nemen, zo meldt Omroep Brabant. Opmerkelijk, omdat Stevens een oud-medewerker is van Snijders Advocaten, het kantoor dat Gillis juridisch bijstaat."
Gillis raakte de horecavergunning op een aantal parken kwijt en hij kreeg geen exploitatievergunning voor het park Prinsenmeer in het Noord-Brabantse Ommel. Daarom is hij tot de pijnlijke oplossing gekomen om afstand te doen van de Nederlandse vakantieparken. Wel blijft hij eigenaar van het onroerend goed op de locaties.

Wie wordt de baas van Oostappen Vakantieparken?

Deze move roept vragen op over de toekomstige exploitatie van de parken. Omdat de gemeenten een Bibob-toets vereisen is het van cruciaal belang dat de nieuwe exploitant geen banden heeft met Gillis. Stevens’ (foto) verleden bij het advocatenkantoor van Gillis en het gebrek aan ervaring in de sector van vakantieparken werpen daarom twijfels op over zijn geschiktheid voor deze rol.
Bekijk hieronder de trailer voor Massa is Kassa:
Stevens zelf ziet geen probleem in zijn aanstelling en beweert dat hij de parken onafhankelijk zal runnen. Desondanks is bestuurskundige Albertjan Tollenaar kritisch en suggereert dat Gillis mogelijk nog steeds invloed uitoefent achter de schermen. Hij beschrijft de situatie als een mogelijk stroman-constructie.

Wat gaat er gebeuren met Prinsenmeer?

Stevens heeft plannen om de parken open te houden voor toeristen en seizoensgasten, en ziet de toekomstige Bibob-toets met vertrouwen tegemoet. Ondanks de kritiek blijft hij vastberaden om een nieuwe start te maken, los van het tumultueuze verleden van de parken onder Gillis. De kans dat er nog afleveringen van Massa is Kassa worden geschoten is nihil.