De Augurkenkoning is weer terug en mensen gaan stuk om déze geweldige uitspraak

oos kesbeke de augurkenkoning seizoen 2
De sympathieke zakenman Oos Kesbeke, die aan het roer staat van Kesbeke Fijne Tafelzuren, laat ons in de tweede serie van De Augurkenkoning weer volop genieten van zijn nuchtere kijk op het leven en zijn bedrijf.

'Je bent opgelicht!'

Het nieuwe seizoen van De Augurkenkoning trapt af met problemen rondom een machine die eigenlijk bedoeld was om het personeel wat te ontlasten. Helaas is het apparaat binnen een half jaar veranderd in een roestbak. Oos is hierover - zacht uitgedrukt - niet te spreken en bestempelt de machine als 'pisbakkenstaal.' Uit de confrontaties met zijn zoon Camiel blijkt dat er namelijk verkeerd materiaal is gebruikt, waardoor de boel onder je ogen wegroest. Camiel's reactie hierop is duidelijk: “Je bent opgelicht!”
Bekijk de eerste beelden van seizoen 2 hieronder:

Kesbeke's personeelsuitje 

Naast de dagelijkse sores in de fabriek plannen Oos, zijn zoon Camiel en collega Silvian een ontspannen uitje met het hele personeel. De bestemming is nog onbekend, maar het doel is duidelijk: even lekker ontspannen na hard werken. Oos grapte nog: "Als iedereen katjelam ergens in een bed eindigt, dan heb je er verder ook weinig aan." De plannen zijn nog vaag, maar het belooft een memorabel weekend te worden.
Een greep uit de reacties op, met bovenaan het citaat van de eeuw:

Wat is het succes van De Augurkenkoning?

Volgens Oos Kesbeke is het succes van Kesbeke Fijne Tafelzuren te danken aan één simpel geheim: de medewerkers. Met loyale werknemers zoals Frans, die al meer dan een halve eeuw de leiding heeft, en Richard, die de versafdeling al bijna twintig jaar bestiert, staat het bedrijf als een huis. Oos benadrukt het belang van teamwork met een krachtige uitspraak: "Alleen ben je niks, maar samen zijn we een koningrijk."
Je kunt De Augurkenkoning op Videoland bekijken.