Bye botox: zo krijg je een stralend strakke huid binnen een handomdraai

rimpels header
Een beetje Instagram verslaafde ijdeltuit heeft de gezichtsroller al voorbij zien komen. Vooral de jade en rozenkwarts gezichtsrollers lijken sinds corona een echte must have in de badkamer. En dus probeerden wij het uit.

Gezichtsroller

De tijd is aangebroken: ik zie de eerste rimpeltjes mijn gezicht 'sieren' (zoals mijn moeder dat noemt). Eerlijk gezegd vind ik er niets sierlijks aan en dus heb ik me de afgelopen weken druk bezig gehouden met hoe ik die lijntjes glad kan strijken. Mijn vriendinnen raadde mij een bezoekje bij de prikkendokter aan, want ja een spuit botox halen is tegenwoordig net zo normaal als een halfje zuurdesem bij de bakker. Maar voordat ik me daaraan over wil geven, moet ik van mezelf eerst alles uit de kast hebben getrokken om de boel op een natuurlijke manier op te lappen. Het antwoord na een uurtje Instagram, TikTok en een beautyvlog? Een lekkere kwak gezichtsolie, serum of dagcrème op en rollen maar. En als het even kan met een vibrerende gezichtsroller. Want ja, de 'normale' rozenkwarts of jade roller van twee jaar geleden is eigenlijk alweer uit. Deze trillende variant
zou ervoor zorgen dat de productie van het collageen nóg dieper wordt gestimuleerd, door de diepere laag van je huid te masseren. Hierdoor worden fijne lijntjes gemakkelijker opgevuld. We leven tevens in een tijd waarin het motto 'én én' geldt, nietwaar?

Rozenkwarts

Lang verhaal kort, na wat speurwerk op het internet stuitte ik op verschillende rollers variërend van vijf tot tachtig euro. Maar krenterig als ik ben, kom ik al gauw uit op Ali Express. Dat bleek een gevalletje 'goedkoop is duurkoop'. Na drie hele weken wachten kreeg ik een piepend en krakend glazen rollertje voorgeschoteld met een vibratie waar zelfs de overgevoelige clit van mijn buurvrouw niet op zou reageren.Tussenstand: nog altijd sierlijke lijntjes op mijn gezicht.
Hoogtijd voor het echte werk. Dat ik daar een kleine duit voor in het zakje moest doen, nam ik maar op de koop toe. Een botox behandeling is vergeleken met deze 55 euronamelijk peanuts... Om deze keer niet voor verrassingen te staan, las ik me goed in. Rozenkwarts zou naast een anti-aging werking ook het zelfvertrouwen verhogen, stress verminderen en mijn emoties in balans brengen. Of dat waar is? Geen idee. Maar eerlijk is eerlijk sinds ik deze vibrerende roller in huis heb, rol ik alsof mijn leven ervan afhangt en zie ik weldegelijk een frisse glow als ik in de spiegel kijk. Ook mijn fijne lijntjes lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen na een behandeling van +/- een halfuur. Klinkt veel, maar als je een serietje opzet is het zo achter de rug.

Hoe te gebruiken

Hoe werkt het? Of misschien beter gezegd: wat belooft dit product
?
1) Ondersteunt de lymfedrainage en afvoer van afvalstoffen.
Wat merk ik ervan:Afvoer van afvalstoffen interpreteer ik als minder puistjes. Van een pokdalige huidje is inderdaad geen sprake, maar dat kan ook aan de periode van de maand liggen.
2) Helpt rimpels verminderen, want stimuleert de aanmaak van collageen.
Wat merk ik ervan:Ik denk niet dat het de diepe groeven van mijn op middelbare leeftijd rokende collega zou oplossen, maar de aanwezige lijntjes rond mijn mondhoeken en op mijn voorhoofd zijn na een week al duidelijk geminimaliseerd.
3) Verstevigt de gezichtsspieren en verbetert de elasticiteit van de huid.
Wat merk ik ervan:Klopt als een bus. De vibrerende trillingenlijken echt wat te doen met mijn huid. Ik val nu in herhaling, maar mijn huid lijkt echt strakker. Ik heb zelfs de vraag gekregen of ik langs de prikkendokter ben geweest. Nee meiden! Gewoon rollen met je bek.
Hoe het werkt? Kijk even onderstaande video. Schrik niet van de kleur op je wangen. Zeker bij deze vibrerende variant
werd mijn huid sneller rood dan normaal. Even voor de goede orde: dit hoort en laat zien dat er sprake is van een goede bloedcirculatie.