10 x de leukste vakantiespellen van vroeger

header 10leukstevakantiespellen e1589886733983
Weet je nog die tijd van reisjes zonder wifi? Toen stonden vakanties vooral in het teken van heel veel spelletjes spelen. Badmintonnen met je Franse vakantievriendjes die je eigenlijk niet eens kon verstaan of Pesten met je ouders die je keer op keer weer lieten winnen. Verveel jij je ook als een gek? Misschien kun je deze spellen dan weer gaan spelen. Wedden dat je deze tien nostalgische vakantiespellen nog wel kent.

UNO

‘’UNOOOO!’’ Wat was het genieten als je eindelijk uno kon schreeuwen. Zes keer de
reverse
kaart gegooid en 20 kaarten bij moeten pakken, maar uiteindelijk won je wel. Ge-niet-ten.

YAHTZEE

Als kind had je geen idee wat je aan het doen was, beetje de dobbelstenen in het rond gooien hopen dat je ouders de punten bij hielden. Nog steeds zitten er veel te veel regeltjes aan dit spel, maar dobbelstenen blijven leuk dus hatseee Yahtzee!

GAMEBOY/DS LITE

Wat een uitvinding. Een mee neembare game console waar je je volledig mee kon opsluiten. Samen met je vrienden urenlang ergens in de schaduw Tetris spelen of tegen elkaar racen in Mario Kart om eindelijk die
rainbowroad
vrij te spelen.

MONOPOLY

Bij de fanatieke families onder ons werd er Monopoly gespeeld. Het spel waar families en vriendschappen door uit elkaar vielen. Maar goed, de hoeveelheid geld en huizen vervingen de liefde van je ouders voor het moment.

JEU DE BOULES

Was dit alleen leuk voor de eerste 5 minuten? Ja! Wilde je alsnog winnen omdat je veel te competitief was, ja. Speelde je jeu de boules daarom een uur in de brandende zon en kwam je terug met derdegraads brandwonden? Ja. Conclusie: geen idee waarom we dit speelde.

RUMMIKUB

Rummikub, het spel wat alleen je moeder met je wilde spelen. Eerst moet je 500 steentjes neerleggen, dan nog alle kleuren bij elkaar verzamelen en uiteindelijk bleven er altijd een paar van die rottige steentjes over. Helemaal Rummikut.

BADMINTON

PESTEN kaartspel

,,Zullen we een potje pesten?’’ Niet letterlijk pesten natuurlijk, maar kaarten. Ook al pest je elkaar wel letterlijk het spel uit. Iedereen is continu geïrriteerd want iedereen heeft zijn eigen regels. Zo proberen de vervelende rot jochies er onderuit te komen dat ze gewoon 10 kaarten moeten bij pakken. “Ja maar bij ons spelen we het zo.’’ Nee, accepteer het dat je gepest bent.

MENS-ERGER-JE-NIET

Als er een spel zou zijn waar je je niet aan irriteerde zou dat top zijn, maar laten we wel wezen; spelletje op vakantie eindigen altijd in irritatie. Mens-erger-je-niet is het perfecte voorbeeld hiervan. Al je pionnetjes staan op het bord, twee zijn er bijna binnen en ineens weet iemand in één klap twee van jouw pionnen van het bord te gooien. Noem me gevoelig maar zo weet je me echt boos te krijgen.
DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER MARJON (33) "IK SLIEP DOOR MIJN WEKKER HEEN EN MOEST EEN NIEUW TICKET VAN 1000 EURO BOEKEN"