3 manieren om een kutfeest een stuk leuker te maken

Je kent ze wel, die avonden dat je door een vriend of vriendin bent meegesleept naar een huisfeestje waar je totaal geen zin in hebt. Je bent te brak, te moe of vindt de vrienden van jouw vriend/vriendin moeilijke sukkels. Om zo’n soort avond door te komen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

1. Ga aan de zuip

Drinken om je beter te voelen is een veelvoorkomend fenomeen en niets om je voor te schamen. Toch ligt er een taboe op de hele avond met een fles drank in je handen lopen en hem niet willen delen. Gek is dat. Dus wat doe jij: giet thuis vodka over in een waterflesje, wanneer mensen dan vragen waarom je water drinkt, kun je hen gemakkelijk afwimpelen met een leugen over een ‘alcoholvrije maand’ #helemaalhip. Met het overgieten voorkom je bovendien dat de sukkels zich om jouw vodka fles heen drommen als dorstige lammetjes op een warme zomerdag. Tja, wat wil je ook als je je gasten alleen halve liters Schultenbräu geeft.

2. Neem de muziek over

Zet een ‘random fissa’ lijstje op je telefoon/Spotify/iPod en zorg dat hij up to date
is. Een paar nieuwe knallers die iedereen kent, een paar meezingers van vroeger, een nummertje van De Jeugd
, wat gangster-rap voor de jongens in de hoek, reggaeton voor de sletten op de vloer en 90's. Veel 90's. De rest van de avond ben jij één met de muziek en dus niet met je publiek. Laat ze maar kijken. Own it. Slay.

3. Doe het opdrachten-spel

Maak vrienden met de grootste gekkie die er rondloopt en daag hem uit voor een potje ‘opdrachten-spel’. Om en om verzinnen jullie een opdracht voor elkaar en ze mogen niet geweigerd worden, bijvoorbeeld: zoen de chick die nu bij de koelkast staat. Ook leuk: trek je schoenen uit een gooi ze naar de andere kant van de kamer, ren er als een hondje achteraan, trek ze aan en vervolgens weer uit, herhaal dit tot écht iedereen het gezien heeft, of: roep heel hard dat je wil speechen en als alle gasten eindelijk stil zijn, begin je I’m A Slave 4 U
van Britney Spears te zingen.Wel is het belangrijk dat je slechts één van de bovenstaande reddingsmiddelen kiest en dus niet uit pure wanhoop ze voor ’t gemak allemaal maar toepast. Mensen zullen je dan waarschijnlijk niet meer uitnodigen. En ook al is het een kutfeest, een kutfeest is nog altijd beter dan helemaal geen feest.