7 x de leukste musea van Nederland

header blog 3
Yes, de musea zijn weer open! Heb je nog geen plannen dit weekend? Wij hebben de leukste musea van Nederland voor je op een rij gezet.

Amsterdam NXT museum

NXT Museum Amsterdam opende dit jaar zijn deuren in Amsterdam Noord. Het is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Wat je kunt verwachten? In ieder geval geen saaie schilderijen. Wat dan wel? Grootschalige, digitale kunstinstallaties die je aan het denken zetten en je zintuigen op scherp zetten. Via grote lichtinstallaties wordt onze perceptie van ruimte maar ook van plaats op de proef gesteld. Het museum heeft internationale allure en daarom zeker een bezoekje waard.
[caption id="attachment_264682" align="alignnone" width="510"]

Afbeelding via Amsterdam NXT.
Fotograaf: Heleen Blanken⁠[/caption]

MOCO Museum

We blijven nog even in Amsterdam. Gaat jouw hart ook sneller kloppen bij moderne kunst en de werken van Banksy, Keith Haring, Yayoi Kusama en Andy Warhol? Dan moet je echt even langs bij MOCO Museum op het museumplein. Het museum is klein, maar er is genoeg te zien. Vergeet niet om de onderste verdieping te bezoeken voor de mega vette tentoonstelling van Studio Irma: Reflecting Forward: In Search of Connectivism , die bestaat uit heel veel toffe lichtinstallaties.


Kunsthal Rotterdam

Alleen het gebouw van de Kunsthal is al een foto waard. Binnen tref je heel veel kunst. Van metershoge handgemaakte wandkleden met ontwerpen van kunstenaars al Picasso, tot fototentoonstellingen, video’s en een tentoonstelling over Rotterdam in Lockdown.

Kunsthal Rotterdam

Museum Voorlinden

Wedden dat je weleens foto’s van Museum Voorlinden voorbij hebt zien komen op social media? Je kent vast de foto waarop het net lijkt alsof je onder een zwembad staat. Nou wil je die foto ook maken? Dan moet je naar museum Voorlinden in Wassenaar. Leandro Erlich heeft het zwembad ( Swimming Pool ) speciaal ontworpen voor het Voorlinden museum. Bij museum Voorlinden is altijd een afwisselend programma in uiteenlopende media te zien: van schilderijen tot sculpturen, van video- tot installatiekunst. Ook het gebouw is al een bezoekje waard, want het bevindt zich op een landgoed in de duinen van Wassenaar. Perfect voor als je een weekendje Den Haag in de planning hebt.

Voorlinden Museum

The Upside Down - Amsterdam

Het Instagram-museum van Anna Nooshin heeft deze zomer zijn deuren geopend en is het beste te vergelijken met een speelparadijs voor volwassenen.. Kan jouw Instagram wel wat kleur gebruiken en ben je gek op interactieve musea? In
The Upside Down
zijn 25 verschillende kamers te vinden waar je je volledig kunt uitleven. Duik in een verlichte ballenbak, schommel op een tompouce, speel voetbal met een VR-bril of verdwaal tussen het doolhof van spiegels!


Het Centraal Museum - Utrecht

Het Centraal Museum werd in 2016 heropend en sindsdien is het er drukker dan ooit! In dit museum worden moderne kunst, stadsgeschiedenis en mode met oude kunst afgewisseld! Het museum is sowieso een aanrader voor fashionista’s, want er zijn prachtige collecties van Viktor & Rolf. Ook is er plek voor Gerrit Rietveld en wist je dat ook het Nijntje museum onderdeel is van Het Centraal Museum? Perfect dus voor jong en oud.

Centraal Museum Utrecht

Storyworld - Groningen

Met exposities over Pac-Man, Suske & Wiske tot aan originele tekeningen uit Aladdin en The Lion King. Bij Storyworld draait alles om strips, animaties en games! Niet de geschiedenis van strips en animaties staat centraal, maar het maakproces. Extra leuk, in de speciale studio kun je zelf een video opnemen met een gek stemmetje of een stopmotion video .

Storyworld Groningen
DIT VIND JE OOK LEUK: 5 X DE BESTE EN LEUKSTE SERIES VOOR REISLIEFHEBBERS