Cinco de mayo! 5 x zo haal je het Mexicaanse gevoel in huis

travel header blog 1
Zet de tequila’s, Margarita's, burrito’s en de taco’s maar vast klaar en haal je sombrero uit de kast. Het is vandaag Cinco de Mayo, de Mexicaanse feestdag waarbij het culturele en culinaire erfgoed van Mexico wordt gevierd.

Mexicaans eten: Taco 's, nacho' s en burrito 's!

Van taco’s, tortilla’s, tostadas, enchilada’s, burrito’s, fajita’s, tot aan quesadilla’s. En vergeet de nacho’s niet! Zijn er eigenlijk mensen die niet van Mexicaans eten houden? Fuck Taco-Tuesday, vanavond staan er taco’s op het menu.

Mexicaanse filmavond!

Denk je aan Mexico, dan denken wij gelijk aan een van de allerleukste Disney Films ooit: Coco! Miguel heeft als droom om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Hector en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguel's familiegeschiedenis te ontdekken.
Meer zin in een serie? Kies dan voor La Reina del Sur. ‘Koningin van het Zuiden’ Teresa leeft ondergedoken als Maria in Italië, maar haar nieuwe leven staat op zijn kop nu haar dochter Sofia door haar vijanden wordt ontvoerd. En ja, La Reina del Sur is het origineel voor de Amerikaanse serie:Queen of The South.

Mexicaanse Margarita’s all night long

Het ultieme drankje tijdens Cinco de Mayo
is toch wel de Margarita: een van ’s werelds meest bekende cocktails! Met een beetje Cointreau, tequila, vers limoensap en een randje zout ben je binnen een paar seconden in de Margarita Mood.

Tequila contest!

Haal die sombrero die je ooit voor carnaval hebt gehaald maar uit de kast. Trek een leuke poncho aan en je Mexicaanse outfit is klaar. Zet de tequila klaar en ga lekker met je lover of huisgenoot een avondje tequila shotjes drinken. Of speel het enige echte RUMAG drankspel Te Veel Info.

Pinata’s

Ze zijn in Mexico het hoogtepunt op een feestje, van een huwelijk tot een verjaardagsfeestje. Met een stok in de hand en geblinddoekt kan het feestvarken de pinata kapot slaan. Zin in snoep en zin om iets kapot te slaan? Haal een pinata in huis en ga los!
VIND JE OOK LEUK
11 redenen waarom je echt weer reisjes moet maken