10 x de mooiste stranden van Griekenland

header blog travel stranden van griekenland 20 1
Yes, Griekenland kleurt langzaam aan geel! En dus heb je alle reden om een vakantie naar een Grieks strand te boeken! Griekenland ken je van de blauw-witte huisjes, sirtaki en van de prachtige zandstranden met helderblauw water en parelwit zand. Kan je niet kiezen waar je heen moet? We hebben de 10 mooiste Griekse stranden voor je op een rij gezet!

Griekse stranden

Als strandliefhebber moet je ooit in je leven een keer naar Griekenland. Het land is omringd door de Middellandse Zee en er zijn maar liefst 545 Blue Flag stranden (stranden met schoon zwemwater). Best lastig kiezen dus, vandaar dat wij de mooiste beaches voor je hebben uitgekozen. Op welk van de tien Griekse stranden ligt jij straks te tannen ?

Navagio Beach, Zakynthos

Misschien ken je het strand wel als shipwreck Beach. Een van de bekendste stranden van het eiland Zakynthos dankt zijn naam aan het aangespoelde oude scheepswrak midden op het strand. Hoe je er komt? Per boot!


Navagio beach, Zakynthos

Balos Beach, Kreta

Heb je ooit zoveel verschillende kleuren blauw bij elkaar gezien? Balos beach wordt door veel mensen als het mooiste strand van Griekenland gezien. Het strand hoort bij Kreta, maar om het bezoeken moet je naar het schiereiland Gramvousa waar je via een primitieve weg heen kunt rijden.
Kreta, Chania, Balos Beach

Myrtos Beach, Kefalonia

Myrtos Beach ligt op 30 km ten noordwesten van de hoofdstad Argostoli op het eiland Kefalonia. Kleine disclaimer, van bovenaf lijkt het een paradijselijk wit zandstrand, maar als je eenmaal op het strand bent zie je kleine witte kiezelstenen. Geen stress: er zijn genoeg ligbedden en parasols te huur op het strand.


Myrtos, Kefalonia

Pórto Katsíki, Lefkas

Je moet even drie keer knipperen met je ogen, het azuurblauwe strand van Pórto Katsíki doet ons denken aan de Caribbean. Extra leuk: het strand is ook geschikt voor watersport!
Porto Katsiki

Elafonisi, Kreta

Ook wel hét paradijs van Kreta genoemd! Want hallo: roze strand! Die roze kleur komt voornamelijk de verbrijzelde roze schelpen van zeedieren die ook wel foraminifera worden genoemd. Elafonisi is het op een na grootste strand van west Kreta en is vooral erg druk na juni.


Elafonisi

Sarakiniko beach, Milos

Ja, ook dit is Griekenland! Het strand van Sarakiniko is iets ruiger dan de meeste stranden en doet ons een beetje denken aan Australië. De baai ligt op het eiland Milos (Cycladen).
Sarakiniko, Milos

Paraga Beach, Mykonos

Mykonos staat net zoals vele Griekse eilanden bekend om de schilderachtige blauw-wit geschilderde huisjes. Paraga beach ligt op ongeveer 6 km van Mykonos stad en is iets minder druk dan de meeste stranden op Mykonos.

Mykonos, Paradise beach

Red beach, Santorini

Niet het typische blauw/wit strandplaatje wat je misschien in je hoofd had, maar hoe vet is dit ruige strand van Red Beach. Dit stukje strand dankt zijn naam aan het roodachtige zand en de steile hoge rode rotsen. Vooral in het hoogseizoen kan het druk worden met mensen die een kijkje komen nemen.
Red Beach, Santorini

Prasonissi Beach, Rhodes

Prassonissi is een schiereiland helemaal in het zuidelijke puntje van Rhodos en staat bekend om de twee zanderige baaien. Het strand is ook een goede spot voor waterliefhebbers.

Prasonisi beach

Glarokavos, Chalkidiki

Wauw! Last, but not least. Het strand van Glarokavos ligt in een baai en is omgeven door een dennenbos. Geen tropische palmbomen, maar wel heel veel dennenbomen (is ook wel eens leuk) en heel wit zacht zand en een helderblauwe zee. Glarokavos is nog niet heel bekend bij het grote publiek, dus daarom lekker rustig.
Chalkidiki

Veilig reizen naar Griekenland

De kleurcode voor de Zuid-Egeïsche eilanden is nu geel. De kleurcode voor de rest van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Let op: er zijn inreisbeperkingen om Griekenland binnen te komen. Check deze site voor meer info.
Foto-credits: Ilovegriekenland.nl