Het Schotse eiland Rum zoekt nieuwe bewoners!

header blog rum
Goede whisky, kastelen, ruige landschappen, Schotse hooglanders, doedelzakken en mooie steden: Schotland verschijnt niet voor niets steeds vaker op de lijst met mooiste bestemmingen ter wereld. In tegenstelling tot Nederland is Schotland een van de dunbevolkte landen van Europa en het Schotse Isle of Rum is nu op zoek naar inwoners!

Hoe zit dat?

Nou, Isle of Rum (gelegen aan de westkust) heeft slechts 32 inwoners, waarvan 6 kinderen. En dat vinden zelfs de Schotten iets te rustig. Dus wat hebben ze gedaan? Ze hebben vier huizen beschikbaar gesteld voor nieuwe bewoners, meldt Metro.UK . Vooral ondernemers en ambachtslieden zijn welkom, aangezien de economie wel een boost kan gebruiken. Een beetje liefde voor de natuur is ook een pré. Als je een hond hebt dan mag je deze meenemen, maar hij je moet hem wel een beetje onder controle houden aangezien er veel bijzondere vogels zijn op het eiland. Katten mogen alleen mee als ze gecastreerd zijn.

Wat krijg je ervoor terug?

Je moet wel een beetje geluk hebben, want er zijn slecht vier huizen te vergeven. Luie mensen kunnen beter wegblijven, de eilandbewoners verwachten wel dat je ook geld in het laatje brengt. Volgens de website kun je werken in het bergtoerisme, visserij, marine, onderhouden van huizen of in de kinderopvang. O,ja en je moet wel een beetje sociaal zijn tegenover je nieuwe buren en af zo nu en dan het hele eiland uitnodigen voor een etentje. We hadden trouwens wel verwacht dat je ook een gratis fles rum zou krijgen, maar daar was helaas niks over terug te lezen.
Het eilandleven is wel een beetje back to basic want discotheken, fancy restaurants of clubs kennen ze niet. Ook shop liefhebbers moeten we teleurstellen want er is slecht één winkel op het eiland te vinden. Als je groente en vers eten wilt bestellen, dan kun je op donderdag een bestelling plaatsen en op maandag worden je boodschappen geleverd. Dat is nog eens iets anders dan thuisbezorgd.
Mocht je alsnog interesse hebben in een rustig avontuur? Aanmelden kan tot 28 augustus via het volgende formulier.
DIT VIND JE OOK LEUK: ALTIJD AL GEDROOMD VAN WERKEN EN WONEN OP EEN TROPISCH EILAND?