5 x de leukste hotspots van Lissabon

header blog 3
Ga je binnenkort naar Lissabon en heb je nog tips nodig? We hebben de 5 leukste hotspots van deze hippe stad voor je op een rij gezet!

Time Out Market

Mocht je je druk maken of je in Lissabon een beetje lekker kan eten en drinken. Stop. Lissabon is een walhalla als het aankomt op lekker eten en drinken. Het aanbod is groot, denk aan sterrenrestaurants, maar je kan ook heel lekker eten voor een minder hoog bedrag. Op de Time Out Market bijvoorbeeld. Op deze overdekte foodmarket
kan je de lekkerste gerechten van de beste chefs vinden. Je komt er veel locals
tegen en dat is wat ons betreft altijd een goed teken. Time Out Market
is een beetje te vergelijken met de Foodhallen in Rotterdam, alleen is het veel groter en is er veel meer keuze. Dus gaan met die banaan! Time Out Market is niets voor niets in 2020 uitgekozen tot Travellers Choice op Tripadvisor.

Cocktailbar Pharmacia

Op de kaart staan unieke cocktails als ‘ morphina ’, ‘ omprazol ’ en ‘placebo’
! Niet zo gek, want deze hippe bar was in een ver verleden een apotheek (zoals de naam al doet vermoeden. Als je buiten zit heb je een geweldig uitzicht op de rivier de Taag. En wees niet bang voor een steriele bedoeling, want ook binnen is het erg sfeervol ingericht. Hier drink je cocktails van niveau! Extra tip: ga rond de zonsondergang voor het mooiste uitzicht.

Park Bar

Maar er zijn nog meer leuke plekken waar je kunt chillen. Wat dacht je van Park Bar? Je moet even goed zoeken want Park Bar zit nogal verstopt. Je moeder zou de plek waarschijnlijk omschrijven als een grimmige parkeergarage en eerlijk gezegd moesten wij ook even twijfelen of we wel op de juiste plek zaten. Als je de lift neemt naar de vijfde verdieping dan komt het allemaal goed. Het laatste stukje loop je omhoog en tadaa: hotspot! Het is even zoeken, maar dan heb je me toch een fantastisch overzicht over de oude stad! Je komt waarschijnlijk voor een lekker drankje en de cocktails smaken hier meer dan prima. O,ja niet onbelangrijk. De muziek is ook helemaal top.

Nicolau Cafe

Van acaï bowls, avocado toast, pannenkoeken, verse smoothies, tot aan zoete aardappel brownies en vega burgers. Bij Nicolau café tref je vooral gezonde gerechten op de kaart, maar daarnaast wel heel erg smaakvol! De gerechtjes zien er ook nog eens fantastisch uit. Als je vegan of vegetarisch bent dan kun je hier opgelucht ademhalen, want er staat meer dan genoeg op de kaart. We raden je aan om van tevoren te reserveren want er staat buiten vaak een lange rij!

LX Factory

In Lissabon houden ze wel van rauwe plekken. En ze verbouwen oude fabrieken dan ook graag om tot hippe ruimtes. ZoalsLX Factory, dat een klein beetje iets weg heeft van het Westergasterrein in Amsterdam of Strijp-S in Eindhoven. Dit creatieve mini-stadje (23.000 m2 aan oud fabrieksterrein) ligt net iets buiten de stad verborgen onder een brug. En sinds 2008 is deze plek nieuw leven ingeblazen door een groep jonge creatieve ondernemers. LX Factory is een creatieve broedplaats vol met pop-up stores, street-art, meubelzaakjes, kledingwinkels, tattooshops, restaurantjes en koffiezaakjes. Perfecte plek om een hele middag rond te hangen. Je kan het beste een taxi nemen vanuit het centrum richtingLX Factory.

LX Factory
DIT VIND JE OOK LEUK: 8 X DE LEUKSTE STRANDTENTEN VAN NEDERLAND