Vakantieblunder: Esther (26): Ik moest 32 uur met de bus omdat ik een verkeerd ticket had geboekt..

met de bus
Het is weer donderdag, dus tijd om stil te staan bij meest gore en gênante vakantieverhalen. Van wakker worden in de verkeerde hotelkamer, vrienden die je opgeven als vermist tijdens een stedentrip en vibrators die per ongeluk op de bagageband belanden.
Deze week het verhaal van Esther (26). Ze dacht snel een goedkoop ticket te boeken zodat gemakkelijk van Colombia naar Ecuador kon vliegen. In de haast boekte ze het verkeerde ticket en uiteindelijk heeft ze een helse busrit moeten afleggen om toch nog op tijd in Ecuador te zijn..Ik heb vier maanden gereisd door Zuid-Amerika. Toen ik 1,5 maand onderweg was zou een vriendin mij komen opzoeken in Ecuador. Aan het begin van mijn reis had rustig aan gedaan dus ik zat op dat moment nog in Colombia. Ik moest dan ook een flinke afstand af leggen om op tijd in Quito, Ecuador te komen. Mijn vriendin zou op 29 december in Ecuador aan komen. Precies rond Oud Nieuw en dat was nogal een dure periode om te vliegen. Er zat niets anders op dan een lange busrit te maken.

Site met goedkope tickets

Totdat ik mijn reisplannen aan een reiziger uit Zwitserland vertelde. Ze wist wel een goede site waar ik goedkope tickets kon boeken en dus niet een wereldreis van meer dan dertig uur moest maken om in Ecuador te komen! En inderdaad we hadden direct een goedkoop ticket gevonden. Binnen vijf minuten heb ik heel impulsief gelijk op haar telefoon het ticket geboekt. Het was kerstavond dus daarna waren we klaar om flink te gaan feesten. Daarna heb ik eigenlijk niet meer omgekeken naar mijn ticket.

Inchecken lukte niet

De dag voor vertrek wilde ik inchecken, maar dit lukte niet. Toen het na drie keer proberen nog steeds niet lukte, keek ik nog eens goed na de datum. Wat bleek? Mijn vlucht ging pas een maand later! Ik had per ongeluk het verkeerde ticket geboekt. Natuurlijk had ik geen verzekeringen afgesloten. Ik moest op tijd in Ecuador gaan, dus ik had geen tijd om een maand te wachten. Geld weg en uiteindelijk moest ik met de bus.

'Airco op standje vrieskist'

De busrit verliep allesbehalve soepel. De eerste bus zou mij naar de grens van Colombia en Ecuador brengen. De bus vertrok al 6 uur later dan gepland. Na 10 minuten rijden stopte de bus, want hij bleek kapot te zijn. Na twee uur wachten kwam er een andere bus die ons redelijk snel naar de grens bracht. Slapen in de bus ging helaas niet vanwege de koud. De airco stond namelijk op standje vrieskist. In alle haast had ik er natuurlijk niet aan gedacht om wat warme kleding voor in de bus mee te nemen. Ook kreeg ik halverwege de busrit last van mijn blaas. Ik had al een beginnende blaasontsteking, maar mijn noodkuur lag nog in de ruimbagage. Toen ik eindelijk bij mijn bagage kon was het al te laat en had ik veel last van pijn.

Geduld op de proef gesteld

Mijn geduld werd flink op de proef gesteld. Bij de grens met Ecuador moesten we ook nog eens drie uur wachten voordat we überhaupt het land in konden. Die tijd heb ik vooral gebruikt om in de rij te zijn voor de toiletten. Eenmaal in Ecuador moest ik racen om een andere bus te halen bij een ander station. Ik gooide mijn blonde haren in de strijd en gelukkig was er een taxi die mij snel naar het station wilde brengen. De laatste bus reed redelijk snel maar stopte om het halfuur in een dorpje. In die tussentijd konden mensen hun koekjes, medicijnen, souvenirs en andere rare diensten verkopen.

Dramatische busreis

En ja, na 32 uur reizen kwam ik uiteindelijk aan op de bestemming en was ik nog op tijd om Oud en Nieuw te vieren met mijn vriendin! Wat ik heb geleerd van deze trip? Na deze dramatische busreis check ik altijd minstens drie keer of ik wel de goede datum heb geboekt. DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER BART (23): IK LIET HET LOGO VAN MIJN VOETBALCLUB OP MIJN BOVENBEEN TATOEËREN
Heb je ook een extreem gênant reisverhaal dat je wilt delen? Mail ons!