Ritchy's Romance: The one that got away. Een droom of realiteit?

header ritchysromance 3 1
Ik heb besloten deze week iets te schrijven waar jullie je waarschijnlijk allemaal wel in zullen herkennen. Ik heb het over de prachtige, maar ook de minder mooie momenten, van die situaties die we nooit zullen vergeten. Je kent het wel: een overwinning van je favoriete team in de laatste minuut of die ene keer dat alles je mee zat en je je geluk maar moeilijk kon bevatten.
Of die romantische tijd met die ene speciale persoon, maar waarbij uiteindelijk toch het speciale ingrediënt miste. De omstandigheden waren perfect, de bijzondere momenten waren ontelbaar en niets leek meer fout te gaan. Toch ging het mis. Normaal herpak je je wel snel, maar als het op liefdesgebied fout gaat dan komt die misser toch een stuk harder aan. Iedereen heeft een of meerdere one’s that got away. DIT VIND JE OOK LEUK: EEN OPEN BRIEF AAN DE WARE

Voetstuk plaatsen

Vanaf het moment dat je deze persoon ontmoette wilde je erbij zijn en haar/hem voor jezelf hebben. Hij/zij was je droom, eigenlijk werd het bijna een obsessie. In het Amerikaans noem je het een‘white whale’. De persoon die je op een voetstuk plaatst en met de dag perfecter lijkt, omdat je geen succes boekt. Na al die jaren is het nog niet gelukt en komt hij of zij nog steeds voor in je gedachten. Of het is juist wel gelukt en alles zat jullie tegen.The odds where never in your favor.Iedereen heeft een of meerdereone’s that got away.

Straatverbod

Misschien maakt dit mij een romanticus, of misschien ben ik in jouw ogen wel een slet. Maar ik heb voor mijn gevoel in elk onderdeel van mijn leven wel een one that got away
gehad. En het ene verhaal is nog mooier dan de ander. Het begon eigenlijk al op de middelbare school. Je had altijd wel een crush
op iemand. Die ene persoon die jij tijd aan keek vanaf de andere kant van de aula. En op dat moment keek je waarschijnlijk zo creepy
terug, dat het je bijna een straatverbod kon opleveren

Nooit uit je hoofd

Je durfde ook geen woord tegen diegene te zeggen en zodra je eindelijk de moed bij elkaar geraapt had werd het tenenkrommend ongemakkelijke gemompel. Iets waar je je weken voor geschaamd hebt en waarschijnlijk een dag ziek zijn voorgefakethebt. Je gehele middelbare schoolperiode zie je diegene passeren en begin je automatisch te dagdromen. Jaren later is deze persoon nog steeds niet helemaal uit je brein. Heb je al iemand in je hoofd? Want iedereen, maar dan ook iedereen heeft zo iemand. Ik moet eerlijk bekennen dat mijnone that got away laterkwam.

'Disney prinsessen-theorie'

Iedereen beweert een specifiek type te hebben, het perfecte plaatje in je hoofd. Heel veel mensen vragen zich af waar dat ’type’ vandaan komt. Ik heb daar een theorie over bedacht, namelijk: de‘Disney prinsessen’ theorie. Ik ben van mening dat het type waar je nu opvalt afkomstig is van je favoriete Disney prinsessen. Mijn favoriete prinsessen warenMulanenPocahontas. Mijn droomvrouw heeft bijvoorbeeld donker haar en heeft geen volledige Nederlandse achtergrond. Mijn beste vriend vond Doornroosje het leukste, drie keer raden wat zijn type is?
Ik dwaal trouwens af. Mijn eersteone that got awayheb ik ontmoet als reisleider in Salou. Alles was perfect en qua type precies wat ik zocht. Helaas voor mij kwam ze uit Breda en ging het nooit werken. Het bleef beperkt tot eensummer romance en is het nooit geworden wat ik ervan hoopte. Toch heb ik er jaren later nog steeds niet uit mijn hoofd kunnen krijgen. Voor mijn gevoel klopte alles. Als ik een foto voorbij zie komen op Instagram krijg ik het ook nog steeds warm. Dit is een van de meest pure vormen vanthe one that got away.

Wat als?

Één andereone that got awayis het type waar je volledig voor valt, maar waaruit eindelijk jullie levens teveel botsen. Daar heb ik ook één van gehad. Je denkt dit is het, de laatste en het ervaart qua gevoel bijna je eerste liefde. De eerste weken zijn fantastisch en het kan eigenlijk niet beter. Zodra je ook maar even van je wolk af valt zie je de barsten die je eerst niet zag. Misschien ben jij nog te speels en is de ander in een stadium in het leven waar alles gebouwd is op stabiliteit. Misschien wil jij meer en heeft de ander daar nog niet de energie voor. Alles wat zo perfect leek is dat in ene een stuk minder als je je bril af doet.
Jij bent in de club, de ander werkt nachten door. Jij wilt geen kinderen, de ander wil dat absoluut wel. Het leek allemaal onverwoestbaar, maar als je ook maar een beetje had ingezoomd dan wist je dat het nooit ging werken. Dit is de persoon waar je heel lang over blijft nadenken onder het mom: wat als? Wat als de timing wel goed zou zijn?

Slagen in de liefde

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er vele momenten geweest dat ik het idee had dat ik ging slagen in de liefde. Het idee had dat je zo dichtbij bent, maar als ik eerlijk ben. Je bent nog nooit zo ver weg geweest. Isthe one that got awayeigenlijk niet meer dan een fantasie? Één idee van iets dat had kunnen zijn, maar nooit ging gebeuren? Ik durf het eerlijk niet te zeggen. Wel weet ik dat mijnone that got awayswel goede maatstaven zijn voor wat ik daadwerkelijk wil. Als ik namelijk ooit één vrouw vind die het beste van beide hierboven is. Dan trouw ik haar, stel ik haar aan iedereen voor en laat ik er nooit meer gaan. Misschien is de de one that got away
een droom, maar wel één die mijn hoop doet vasthouden in de realiteit. Op een dag zullen we allemaal gelukkig zijn. Hopelijk zonder straatverbod.