8 x de leukste zomerse wateractiviteiten in Nederland

header blog wateractiviteit
Met de vooruitzichten die wat betreft de vakanties nog niet helemaal op groen staan is het even extra op de lippen bijten. Toch hoeft je vakantie niet helemaal in het water te vallen. Wakeboarden en waterskiën is echt niet alleen weg gelegd voor de Spaanse costa's, ook in Nederland kun je best een vakantiegevoel creëren. Wij hebben de leukste watersporten voor je op een rij gezet!

Suppen

You hate it or you love it
, dus we pakken ‘m er maar meteen maar even bij. Voor degene die niet weten waar we het over hebben bij SUPPEN: (stand up paddling) sta je op een board terwijl je over het water peddelt. En waar kan je deze activiteit nou beter doen dan midden in de stad. In Amsterdam , Utrecht, Den Haag en Haarlem kun je terecht voor een middagje suppen over de grachten. Suppen is trouwens ook een prima activiteit als je je buikspieren wilt trainen.

Kanoën

Suppen is leuk, maar de gedachte om de hele tijd te moeten staan kan het toch iets minder aantrekkelijk maken. In dat geval is kanoën de oplossing. Ook leuk als je stiekem een echte natuurliefhebber bent en wat wilde vogels wilt spotten. Dan is Nationaal Park De Biesbosch in Dordrecht de place to be. Eerst kan je zelf een kano opvissen, daarna mag je lekker peddelen en je kan eindigen in het huiscafé. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wakeboarden achter de boot

Als we het dan toch over actie op het water hebben dan is ‘achter de boot’ er wel eentje die
het dichtste bij je vakantie
feeling
gaat komen. Er gaat namelijk niets boven het geronk
van de boot die er op eens in volle vaart vandoor gaat terwijl jij uit het water getrokken
wordt. Zeker met de zonsondergang geeft het een onvergetelijke tijd. Waar je moet zijn?
Wakeboardschool Loosdrecht bij de Loosdrechtse
plassen is daar een meer dan prima bedrijf voor.

Wakesurfen

Wil je extra avontuur? Als je toch in die boot wilt gaan stappen, vraag dan eens naar de mogelijkheden om te gaan wakesurfen . Dat doe je op de golven die door de boot ontstaan. En het leuke is dat je dit kunt afwisselen met een groep. Terwijl jij lekker droog in de boot zit, kun je het talent van je vrienden bewonderen. Mixen vinden ze bij de Loosdrechtse plassen helemaal prima! Enige sidenote hiervan is dat, vanwege COVID-19, de maatregelen eerst versoepeld moeten worden voordat je dit met een groep kunt gaan doen.

Wakeboarden achter de kabel

Fair enough , achter de kabel hangen is in schril contrast met de speedboot waarvan die
spannende Spanjaard met z’n ontblote bovenlijf het gas open gooit. Maar hey! Probeer
het eens voordat je het meteen afschiet. Je zult versteld staan van de hoeveelheid
meters die je kunt maken én het plezier die je kunt hebben.
In Alphen aan de Rijn ligt Wet 'n Wild (waar vorig jaar nog het NK Cable Wakeboard werd gehouden) en daar kun je los gaan. In Cablepark Down Under in Nieuwegein kan
je én leren waterskiën én leren wakeboarden én schansen pakken! Geen zin om actief te zijn, dan kan je altijd nog vanachter je glas bier kijken hoe andere mensen een nat pak halen.

Waterfietsen

Waterfietsen in eigen land? Ja, we begrijpen dat het misschien een beetje suf klinkt. Maar even eerlijk in Spanje of Griekenland zou je waarschijnlijk wel met je katerbek een waterfiets gaan huren. Dus waarom kan dat niet gewoon in Nederland? Op de Utrechtse en Amsterdamse grachten kan je een waterfiets huren. Ideaal voor als je geen zin hebt om mega actief te zijn. En ondertussen kun je de stad ook nog eens van de andere kant bewonderen. Het enige wat je nog moet doen is zorgen voor een lekker drankje tijdens het fietsen. Saai? Verzin desnoods een challenge als je meerdere boten hebt. Levend zeeslag, anyone?

Jetskiën

Oeh, gas geven met een jetski! Wie draait er niet warm voor?
Vanwege de temperatuur zijn deze activiteiten meestal gelinkt aan tropische oorden. Maar het goede nieuws is dat je in Nederland ook gewoon lekker kan gaan jetskiën!
Of nouja, als je
een beetje normaal in Nederland woont dan he. In Scheveningen bij Fun-Fantasy kan je
bijvoorbeeld jetski’s huren zonder vaarbewijs!

Gaan met die banaan

Als we het over avonturen op het water hebben dan mag deze uiteraard niet ontbreken. Iedereen heeft er vroeger wel één of meerdere trauma’s aan overgehouden en toch stappen we er uiteindelijk jaarlijks toch gewoon weer massaal op. De banaan of band achter de speedboot mag dan ook natuurlijk niet in de lijst ontbreken, maar waar kan je het doen? Fun-Fantasy heeft eigenlijk alles wel klaar staan om een leuke middag op het water te hebben en ook Eemhof Watersport Beachclub in Zeewolde is een prima plek om jezelf de hele dag bezig te houden. Maargoed, dan ga je niet banaanvaren op de plek waar ze ook het NK Banaanvaren organiseren. Dat gebeurt namelijk bij Watersport de Uitvliet in Appeltern, boven Oss!DIT VIND JE OOK LEUK: 10 KEER DE MEEST ACHTERLIJKE WETTEN TER WERELD