Vakantieblunder: Marjon (33) Ik sliep door mijn wekker heen en moest een nieuw ticket van 1000 euro boeken

versliep2 2
Het is weer donderdag, dus tijd om stil te staan bij meest gore en gênante vakantieverhalen. Van wakker worden in de verkeerde hotelkamer, vrienden die je opgeven als vermist tijdens een stedentrip en vibrators die per ongeluk op de bagageband belanden.
Deze week het verhaal van Marjon (33) haar vakantie was een opeenstapeling van extreem veel pech.. ,,San Francisco is al heel lang een van mijn favoriete bestemmingen. Drie jaar geleden wilde ik weer een bezoek brengen aan deze Amerikaanse stad. Mijn opa was overleden en ik besloot een deel van de erfenis te gebruiken voor een ticket naar San Francisco. Ik wilde het niet al te duur maken dus ik besloot vanaf Brussel te vliegen want dat was goedkoper. Een dag eerder ging ik al naar Brussel: beetje Brussel bekijken, slapen in een hotelletje en dan lekker op tijd naar het vliegveld. Dat plan verliep helaas iets anders.
De nacht ervoor had ik slecht geslapen, want ik had inpakstress. Ook moest ik mijn hele huis nog schoonmaken, voor een vriendin die in mijn huis zou komen om voor mijn kat te zorgen. Nou uiteindelijk dus veel te laat aangekomen in Brussel. Toch nog een rondje door de stad gemaakt en op tijd terug naar het hotel om te slapen. Tuurlijk had ik zelf een wekker gezet, maar voor de zekerheid had ik de receptioniste van het hotel nog gevraagd om een wake-up call.

Verslapen

Drie keer raden!? Ik sliep door mijn eigen wekker heen, het hotel vergat de wake up call en ik werd veel te laat wakker. Ik werd uiteindelijk wakker door een schoonmaakster die naar binnen wilde. Als een gek ben ik uit mijn bed gesprongen, mijn koffer dichtgegooid en een taxi genomen naar het vliegveld.

Vlucht gemist!

Ik was 5 minuten te laat voor de check-in, maar de vlucht zelf vertrok pas over 55 minuten. Dan zou je denken: oh geen probleem. Helaas was dat niet het geval bij Delta Airways. Streng dat ze waren! Ik mocht niet meer inchecken en het werd me duidelijk dat ik mijn vlucht ging missen! Als je je heenvlucht mist, wordt automatisch je terugvlucht ook geannuleerd. Dus ik moest een heel nieuw ticket boeken.
Zelf kwam ik alleen een ticket tegen met een overstap van 36 uur in Dubai. Totaal onhandig dus! Met behulp van een travel agent heb ik een nieuw ticket kunnen boeken. DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER MASCHA (26): ‘BIJ HET ONTBIJT ONTDEKTE IK DAT ER NOG WAT SPERMA IN MIJN WENKBRAUW ZAT’

Er hing iets in de lucht

Ondertussen was ik al met de Thalys naar Amsterdam teruggereisd, en de volgende dag had ik een directe vlucht naar San Francisco! Je zou denken: de vakantie kan beginnen! De heenvlucht verliep allesbehalve soepel en dat leek wel een voorbode voor de rest van de vakantie. Toen ik aan kwam in mijn lievelingsstad rook ik een aparte lucht. Ik zag geen blauwe lucht, maar een rooklucht. Bleek dat ik er net was ten tijde van de grote bosbranden in Californië. Hierdoor was de sfeer heel anders.

Geannuleerde tours

Tijdens mijn reis van twee weken is mijn bankpas ook nog geblokkeerd en twee tours zijn geannuleerd. Ik zou gaanparasailen, maar dat kon niet doorgaan vanwege de bosbranden. Ook zou ik een trip maken door de Hollywood Hills. Maar deze miste ik omdat ze een verkeerde tijd hadden doorgegeven. Al met al heb ik wel een hele leuke vakantie gehad!

Niet uitstappen in Amsterdam

In eerste instantie zou ik met mijn oude ticket nog een lange overstap hebben in New York, waardoor ik dus nog een dagje in de Big Apple kon besteden. Maar ik had nu een nieuwe terugvlucht en je zou denken dat het wel een keer zou stoppen met de pech, niets is minder waar. De travelconsult had om een stomme reden bedacht dat ik wilde terugvliegen op Brussel. Dus ik had een vlucht van San Francisco naar Brussel met een tussenstap in Amsterdam! Tuurlijk wilde ik het liefst gewoon uitstappen in Amsterdam, maar als ik dat zou doen dan zouden mijn koffers alsnog worden meegenomen naar Brussel. Uiteindelijk dus toch doorgevlogen naar Brussel en vanaf daar weer een duur treinticket geboekt naar Amsterdam. Ik heb nog nooit zoveel pech gehad op vakantie! DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER: MAXIME 27: IK STOND NA TWEE JAAR INEENS OOG IN OOG MET MIJN VAKANTIELIEFDE
Heb je ook een extreem gênant reisverhaal dat je wilt delen? Mail ons!