8x tips voor vegan reizen

header vegan reizen
Thuis hebben we onze vaste zaakjes en gewoontes, maar op reis líjkt het misschien een hele opgave om jouw vegan levensstijl door te zetten. Met deze tips kun jij je vlieguurtjes wat compenseren en vegan reizen!

Vegan reizen

Vegan reizen, het klinkt ingewikkeld en moeilijk, maar eigenlijk is het net zo ingewikkeld als niet-vegan reizen. Ik, Dominique van @ expeditionearth.nl
eet sinds twee jaar geen vlees, vis, zuivel en andere dierlijke producten meer. Het is beter voor je gezondheid, het milieu en natuurlijk de dieren. Naast een liefde voor eten heb ik ook een grote liefde voor reizen, en die twee gaan natuurlijk hand in hand met elkaar. Met deze 8 tips kun jij straks ook vegan op reis, net een beetje liever voor de wereld!

Download HappyCow

De app HappyCow is een top uitvinding. Het lijkt op Tripadvisor maar dan gericht op vega en vegan opties. Zo zie je wat er bij je in de buurt zit en hoe goed het restaurant wordt beoordeeld. Ook kun je het menu en foto’s van eerdere gasten bekijken. En ben je zelf nou erg tevreden over een restaurantje, laat dan ook gelijk je mening achter. Zo heeft de volgende er ook wat aan!

Research

Google voor je vertrekt even je locatie + vegan opties. Zo vind je gelijk alles wat er in de omgeving zit en kun je al even kijken of er iets voor je bij zit. Vegan word steeds meer de norm en het word dus ook steeds makkelijk om als vegan te reizen.

Vraag de chef

Heb jij even pech, net waar jij zit, zijn er geen vegan opties in de buurt. Ook hier hoef jij je niet druk om te maken. Durf de chef te vragen of hij een vegan optie voor je in petto heeft, de meeste chefs vinden het juist heel erg leuk om iets te maken wat niet op de kaart staan. Ze kunnen hun creatieve, vegan ei kwijt en jij hebt een verassingsmenu. Win-win.

Vegan-friendly landen

Kies landen uit waar de keuken van nature al vegan-friendly
is. Zoals Mexico, India, Jordanië of Israël. Maar er zijn zoveel meer landen waar dit het geval is! In veel keukens zijn namelijk groente en granen de basis voor de gerechten en is vlees of vis slechts een toevoeging.

Accommodatie met keuken

Boek een accommodatie met een keuken. Zit je dan echt ergens waar niks te vinden is, dan kun je altijd nog zelf iets maken! In de meeste supermarkten kun je aardig wat vegan opties vinden, misschien niet zoveel vleesopvolgers als dat wij hier in de supermarkt hebben liggen, maar er is altijd wel iets te vinden! Leuke bijkomstigheid: door je ontbijt of lunch in de supermarkt te kopen bespaar je geld en kun je zelf een heerlijk gerechtje maken zoals een smoothiebowl of oats. Geen keuken? Een stokbroodje met hummus is ook nooit ver weg!

Wees flexibel

Is er in de omgeving maar één vegan optie te krijgen? Dikke kans dat je dat dus vaker eet dan je misschien wel wilt. Een beetje flexibiliteit is dan wel fijn, op de volgende bestemming zijn er misschien weer zoveel mogelijkheden dat je niet kunt kiezen.

Zie je? Zo simpel is het! Je kunt onze reizen volgen op @ expeditionearth.nlof de gelijknamige website. We laten je graag de wereld zien, en zullen ook af en toe onze fijnste (vegan) eettentjes laten zien!