5 X WAAROM UITGAAN IN HET BUITENLAND KUT IS

5x uitgaan kut
Vakantiegangers zijn vaak in twee groepen te verdelen: Cultuursnuivers en… een andere soort snuivers. Beide hebben vast weleens het uitgaansleven in het buitenland meegemaakt en weten dus ook goed wat het verschil is met Nederland. Dus lees gerust door om mogelijkeflashbacksop te wekken over uitgaan op vakantie en je lekker weer in te leven in alle gênante momenten.

CLUBS UITKIEZEN

In je eigen omgeving kan een groot deel prima op noemen waar je leuk uit kan en waar je absoluut niet gezien wil worden. In het buitenland is dit maar moeilijk. De beschrijvingen op google lopen uiteen van„Wat een top tent, beste cocktails ooit hier!’’naar„Ik ben hier gedrogeerd.’’Reviews zijn niet betrouwbaar en dus is het maar hopen dat je ergens terecht komt waar je je kan vermaken. Vaak eindig je in een club waar of 99,9% Nederlands is of juist grotendeels niet eens Engels spreekt. Grote kans dat je er ook nul herkenbare nummers worden gedraaid en je dus de hele avond staat te playbacken op Griekse popmuziek. Conclusie: Je weet nooit zeker waar je eindigt dus kies maar gewoon wat.
Auteur sidenote : Ik was in Griekeland, Zakynthos waar een club ( Cocktails & Dreams ) er onwijs leuk uitzag. Bleek later dat er iemand door de beveiliging van de trap was gegooid en daar ter plekke was dood gevallen, nog geen twee jaar voor wij er binnen stonden.

DRANKJES

Om door te gaan op het zuipen: buitenlandse drankjes. Drankjes in het buitenland zijn ook altijd maar een gok. De ene keer bestel je een wodka-energy en is het nog net geen pure wodka en de andere keer betaal je 15 euro voor een cocktail waar de alcohol ver te zoeken is. De helft van je avond sta je te wachten bij de bar in de hoop dat ze jou eindelijk eens aankijken, maar nee toeristen krijgen uiteraard geen voorrang. Maar als dat ene drankje je ineenshit, dan zijn alle remmen ook ineens los.


FLIRTEN

Zowel proberen te flirten als mee geflirt worden is altijd een tikkeltje ongemakkelijk. In zuidelijke landen ontkom je niet aan de vieze Spanjaarden en Italianen die maar al te graag achter je komen schuren en je drankjes betalen (drogeren). Ook is zelf een poging wagen tot flirten vaak verspilde tijd. Schreeuwen in de club om boven de harde muziek uit te komen of dronken je beste Engels proberen te spreken blijkt nogal een opgave. Iedereen is dronken, voelt zich vies en is uit opdingen. Om de zoveel minuten komt er wel iemand naar je toe die jou nog net niet op je gezicht pakt waarvan jij denkt: Liever niet. Soms wil je gewoon even niet bezig zijn met fixen en gewoon genieten met je vrienden, wat een dilemma’s.

KUT, IK ZIT VAST

Na watsmalltalk, flirten en elkaar een beetje aan zitten staren gebeurt het dan eindelijk: Jullie staan te zoenen. Nou fijn, het is wel oké (In hoeverre dronken zoenen goed gaat) en je denkt mogelijk aan met deze persoon een nachtje doorbrengen. Je kijkt om je heen en in de tijd dat jij lekker dat vreemde persoon zat af te lebberen zijn je vrienden ineens verdwenen. Al snel wordt duidelijk dat deze persoon zeer klef is en je eigenlijk wel weer een beetje klaar bent. Maar nee, hints worden natuur niet begrepen en het aandringen is begonnen. Flirten betekent seks, zoenen betekent seks, met iemand praten betekent zelf seks. Kut, je zit nu de hele avond vast aan deze uit de hand gelopen scharrel waarvan je nog niet eens wist of het je scharrel ging zijn. Tijd om meer te zuipen.

OUTGAAN IS OOK GAAN

In je eigen stad is het al een opgaven om dronken de weg naar huis te vinden, laat staan in een land waar je totaal onbekend bent en je telefoon bijna leeg is. Er zijn natuurlijk een aantal opties: Pak een taxi, slaap bij een vreemde of gewoon hopen dat je de route nog weet. Taxi’s zijn negen van de tien keer enge mannetjes waar je nooit zeker weet of je überhaupt ooit thuiskomt.Last minute iemand fixen blijft natuurlijk niet alleen bij slapen en daar heb je ook niet altijd zin in dus… dan toch maar de gok nemen om de route te zoeken? Lopen op je spaghetti beentjes terwijl je al uren wazig ziet is geen feest maar toch vind je op wonderbaarlijke wijze altijd de weg wel weer terug, of je beland ergensout in een zwerver zijn armen. Hoe dan ook een avond om niet te vergeten, of juist helemaal vergeten.