Met deze tips boek je nog snel een goedkope vakantie

travel header blog 2
De grote vraag is natuurlijk: wanneer mogen we eindelijk weer onze koffers pakken! Vanavond zal tijdens de persconferentie meer bekend worden. Krijgen we een positief reisadvies dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een goedkope vakantie boeken. Volgens experts kan je beter vandaag nog boeken, want de prijzen zullen razendsnel stijgen.
We zien al een tijd lang dat vakanties voor een stuntprijs worden aangeboden, maar nu we langzaam maar zeker richting 15 mei komen, de datum dat we een positief reisadvies zouden krijgen, zien we de prijzen stijgen. Dus we hebben lang genoeg gewacht, tijd om eindelijk onze spullen te pakken en af te reizen naar een zonnige bestemming!

Boek vandaag = extra kans op goedkope vakantie

Volgens Ingmar Bruinsma, oprichter TravelClown
is het slim om zo snel mogelijk nog een vakantie te boeken „De verwachting is dat de Jonge iets positiefs zal delen over de zomervakantie en dat daarna het grote grote boeken voor de aankomende school zomervakantie zal beginnen. Op dat moment zullen de prijzen voor vliegvakanties voor de zomervakantie echter flink omhoog geschroefd zijn. Wij denken dat ze wel eens hoger kunnen worden dan ooit. Het verschil kan zo 200 euro zijn. Alles wijst erop dat de prijzen van vakanties in de zomervakantie na de persconferentie door het dak zullen gaan."

Boek een pakketreis

Tuurlijk, het is ook onze hobby om het wereldwijde web af te speuren naar de goedkoopste tickets. Om vervolgens uren lang Airbnb's en hotels te vergelijken. En ja dat kan misschien op het eerste gezicht wat euro's schelen, toch is het verstandiger om een kant en klare pakketreis te boeken. „Met een pakketreis ben je ook beter verzekerd. Mocht de vakantie door een negatief reisadvies niet door kunnen gaan, dan krijg je bij de grote touroperators vaak je geld terug. Als je zelf los alles gaat boeken is die kans veel kleiner," aldus Ingmar. Perfect moment om die all-inclusive
te boeken, want wat is er eigenlijk mis met gratis net zoveel eten en drinken als je wilt? Zo gek is die all-inclusive niet.

Boek een PCR-test via je reisorganisatie

Een onderdeel van het Europese beleid is natuurlijk de verplichting om een negatieve PCR-test te tonen. Praktisch alle Europese vakantielanden hebben zo'n eis. Dus wil je op vakantie?
Dan moet je je laten testen. Een PCR-test inclusief reisverklaring kost zo’n €99,95 per persoon. Voordeel voor ouders met jonge kinderen: Kinderen onder de 13 jaar hoeven helemaal niet te testen. Daarnaast bieden veel reisorganisaties PCR-testen aan tegen sterk gereduceerd tarief. Op die manier lukt het om voor €40 per persoon te testen, dat scheelt toch weer een hoop.
Nu is alleen nog maar de vraag: waar gaat de volgende (goedkope) vakantie naar toe?
VIND JE OOK LEUK:
Wat kies jij in 2021? Ware liefde of vakantie?