ZO OVERLEEF JE SKALAR

header skalar 2
Ooit weleens in een discotheek geweest waar je tegelijkertijd een nieuw universum binnen kwam en bijna gehypnotiseerd werd? Nee, dat lijkt mij ook niet. SKALAR is dit dus wel, het is een bijzondere combinatie van uitgaan en een hele diepe droom hebben. Perfect dus voor de luie mensen die ook wel van een disco houden.

SKALAR

SKALAR is een tentoonstelling uit Berlijn waar lichten en geluiden samen komen tot een bizarre en vooral bijzondere ervaring. Deze sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray is tot 5 februari te zien op het Westergastfabriek in Amsterdam. De normale voorstelling duurt 45 minuten en is elke keer hetzelfde. Dan is er ook nog een liveshow, deze duurt een uur en is elke keer weer uniek door de verschillende live artiesten. De elektronischemuziek brengt je in een diepe trance van verwondering en speelt in op wat je ziet tijdens beide voorstellingen.
ezgifcom video to gif

‘’HEB IK ZEKER WETEN GEEN DRUGS OP?’’

Er hangen vele ronde spiegels waar vervolgens licht op gereflecteerd wordt. De spiegels bewegen van boven naar beneden. Ze draaien op de muziek terwijl de licht stralen de rest doen. De muziek komt van alle kanten en zorgt voor een soort 3D audiovisuele ervaring. Op een gegeven moment zit je er zo in dat je je toch echt begint af te vragen of je zojuist niet in slaap bent gevallen en in een bizarre droom bent terecht gekomen. Alles tijdens de tentoonstelling draait om emotie en gevoel. SKALAR laat je nadenken en neemt je mee door verschillende gevoelens die de lichten en muziek bij je opbrengen. Kortom, het is moeilijk te beschrijven en daarom kan je er het beste zelf heen.

ANDERE PLANEET

Bij binnenkomst voel je gelijk een bijzondere vibe.
Het lijkt net alsof je op een andere planeet zit en op deze planeet wil je uren blijven. Overal zie je verwonderende mensen staren naar wat bijna een nieuw universum lijkt. Er stonden een aantal blokken waar je op kon zitten maar ook kleine kleedjes waar je lekker je ogen dicht kan doen en relaxed kan liggen. De ruimte geeft je dus alle vrijheid om te staan, zitten en te liggen. Deze sfeer blijft de gehele tentoonstelling aanwezig. Het is er rustig en de perfecte combinatie tussen een festival en lekker lui liggen.
ezgifcom video to gif 2

RUST

Ben jij dus he-le-maal klaar metDry January en wil je je toch weer even allesbehalve nuchter voelen en vind je ouderwetse kunst ook maar saai, dan is SKALAR het toch wel waard. Want door deze ervaring hebben wij onze rust gevonden en het licht gezien. De tentoonstelling zal op 5 februari helaas stoppen wat je dus des te meer redenen geeft er snel heen te gaan.