Skip to main content

Ja, de boodschap is duidelijk. De media heeft het van jongs af aan al bij ons door de strot geduwd: je moet als een malle op zoek naar die ware liefde. Jij en je eveneens zo gehersenspoelde vrienden, doen dus niets anders dan op zoek zijn naar die ‘I’ll never let go, Jack’-achtige bullshit.
Maar weet je wat, de media kan natuurlijk gewoon helemaal het schijt krijgen. Single zijn is namelijk helemaal niet zo’n catastrofale ramp als men je wil doen laten geloven. Hier zijn de vijf beste redenen om het er al single-zijnde nog even flink van te nemen, want voor je het weet gooit een zogeheten ‘happy ending’ roet in je eten. Over eten gesproken..

1. Je eet wat je wil

“Schat, wat wil je eten?” Niets van die crap! Wat wil jíj eten? Sushi? Je doet het! Stamppot? Ga ervoor! Thuis eten in je onesie op de bank of met je vrienden bunkeren bij de FEBO, het kan allemaal. Je hoeft geen rekening te houden met een ander z’n smaakpapillen, dieet of schema. Eet wat, waar en met wie je wilt.

2. Dat lekkere fijne bed? Voor jou alleen!

Geen geneuzel over wie aan welke kant mag slapen, geen gemekker dat je alle dekens inpikt (Ik heb een lage bloeddruk, oké? Ik heb meer warmte nodig), geen gesnurk dat je aan hoeft te horen en je hoeft je ook niet te schamen voor je gepraat in je slaap. Oh ja, en scheetjes laten mag je ook gewoon lekker doen, niemand die er last van heeft.

3. Bootie Calls

Ok, seks kan misschien een dingetje zijn als je single bent… nou ja, het gebrek eraan. Maar come on dudes en lady-dudes! Het is de 21ste eeuw. Als een generatie makkelijk aan seks komt als single-zijnde dan zijn wij het wel. Tinder, Grindr, Happn.. you name it. Jij zoekt Netflix & Chill, jij krijgt Netflix & Chill!
Of wat dacht je van seks met je ex? In relaties moeten mensen soms nog weleens nachtenlang verantwoording afleggen aan hun partners waarom ze nog zo close zijn met hun ex. Jij niet, jij weet wel waarom je nog close bent met je ex.

4. Geen schoonouders

Hoera! Je moet je gedrag al vaak genoeg verklaren aan je eigen ouders, maar wat als je met ouders te maken hebt die niet dat ingebouwde ik-hou-van-dat-kind-dingetje hebben? Dan ben je screwed, laten we wel eerlijk wezen. Probleem? Niet voor jou. Que sera sera.

5. My house, my rules!

Strak en modern? Vintage en klassiek? Of gewoon een bij elkaar geraapte zooi aan meubels. Who cares hoe je casa eruitziet? Jouw huis, bam! Wc-bril omhoog of omlaag? Jij bepaalt het. Moet het toiletpapier voor- of achterlangs hangen? Hoe jij het maar wil!
Of je nou de hele dag in je blote kont wil lopen, de afwas dagen onaangeraakt laat, je haren in het doucheputje laat zitten of je rotzooi lekker overal en nergens wil laten rondslingeren: het mag allemaal!
En? Ik zei het je toch? Is niet zo erg hé? Dikke vinger dus naar de media! Single of niet, wees niet bang, maar geniet! (Ugh, rijmde dat nou echt?)
Foto: Wolfgang Zac ©

Leave a Reply