Skip to main content

Simpelweg neuken is eenvoudig. Je appt een van de scharrels in je lijst en batsen geblazen. Maar dat is snelle seks. Een tussendoortje. Geen sprake van “de beste seks ooit”, maar eerder van “ff je zaad kwijt moeten”. Dat verandert wanneer je een relatie begint. Dan wil je meer diepgang tijdens de seks. Precies seks hebben zoals jij (jullie) het lekkerst vinden. Maar hoe bespreek je dat met je partner?

Weet wat je wilt en waarom je het wilt

Misschien wil je wel meer seks, of een bepaald type seks. Of gewoon iets compleet nieuws. Het is handig om je wensen duidelijk op te schrijven, zodat je deze helder kan overbrengen op je partner. Bijna belangrijker dan weten wat je wilt, is weten waarom je het wilt. Onderbouw je wensen met logische argumenten. Misschien zoek je meer spanning, of heb je al jaren een fetish waar je je misschien een beetje voor schaamt.

Creëer een relaxte situatie

Onthoud dat het gaat om seks en niet om een verhoor gaat. Dim de lichten een beetje en zet wat goeie muziek op. Ga dichter bij je schatje zitten en begin erover tijdens het voorspel. Belangrijk! Haal niet de seks uit de seksuele communicatie.

Wees en blijf positief

Niks is zo killing voor de sexy vibes dan een waslijst aan dingen die je volgens je partner niet goed doet. Focus daarom op de dingen die je partner wel goed doet. Zeg bijvoorbeeld: “Ik vind het opwindend als je mij ’s ochtends streelt over m’n been” in plaats van “Ik vind het nogal vervelend als je mij in de ochtend lastig valt als je ff wilt batsen”.
Hoe meer je praat over de dingen die je fijn vindt, des te meer je partner zich daar op zal focussen.

Wees specifiek

Hoe duidelijker je uitlegt wat je wilt, des te eerder je partner het goed zal doen. Vertel stap voor stap wat en hoe je iets wilt. Dit is niet alleen fijn voor je partner, maar kan ook opwindende dirty talk zijn.

Gebruik je handen

Soms kunnen woorden gewoonweg niet duidelijk maken wat je precies wilt. Maar gelukkig heb je twee handen waarmee je veel kan. Pak de handen van je partner vast en geef aan waar je het fijnst vindt om aangeraakt (of iets soortgelijks) te worden. Dit is de beste manier om elkaar en jezelf echt goed te leren kennen. Ga door met wat goed voelt.

Leave a Reply