10 redenen waarom docenten een 'fantastische' vakantie hebben

header blog docenten
Docenten hebben gewoon zes hele weken vrij. En dat betekent: geen zeikende kinderen, eindeloos nakijkwerk of naar koffie meurende collega's. Dat is pas rijkdom, toch?
Tip: zorg er als docent wel voor dat je precies weet waar alle kinderen heen gaan op vakantie. Hierdoor voorkom je ongemakkelijke momenten. Denk bijvoorbeeld aan totaal dronken op dezelfde camping staan.

Docenten

Eerlijk is eerlijk, het leven van docenten gaat - op een vakantie van zes weken na - niet altijd over rozen. En daarom hebben we voor al onze onderwijshelden nog even 10 redenen opgesomd om extra van deze vakantie te kunnen genieten.
Je hebt nu een ruime maand geen stalkende vaders en/of moeders meer.
Je kan je ogen nu langer dan 10 seconden dicht doen zonder dat je 112 moet bellen.
Je hoeft geen spelling te controleren (maar dat doe je stiekem toch op iedere menukaart die je ziet).
Je kan heerlijk genieten van ouders met kinderen die niet luisteren. NIET JOUW PROBLEEM!
Je hoeft Petertje er niet op te attenderen dat zijn Zoom nog aanstaat en we hem dus allemaal bezig zien met zijn sok...
Je hoeft zes weken lang geen smoesjes meer aan te horen over huiswerk dat niet is gemaakt.
Je hoeft Rianne niet uit te leggen dat 2x3 echt 6 is en geen 8 en dat het bovendien een wonder is dat ze is overgegaan naar vwo 5.
Je hoeft even geen betweterige collega's te ontwijken in de docentenkamer. En mocht je dit probleem niet herkennen, dan ben je zo'n collega waarschijnlijk zelf.
Je kan anderhalve maand lang gewaardeerd worden om heerlijk simpele dingen, zoals het zetten van een kopje koffie of het insmeren van een rug.
Je kan eindelijk weer ergens lekker lunchen i.p.v. stiekem achter een lesboek.

Onderwijs scheurkalender

Natuurlijk komt er aan alle heerlijkheid een eind. Maar om de pijn te verzachten kan je hier onze onderwijs scheurkalender
bestellen, die jou vanaf eind augustus tot aan het eind van het schooljaar je er doorheen gaat slepen met 365 frisse, scherpe en originele quotes. Leuk als cadeau aan jezelf of om iemand een jaar lang blij mee te maken! Hier
pre-order je onze reguliere RUMAG scheurkalender en hier de zorg scheurkalender!