4 x de leukste tips voor Zakynthos van Kelly Camfferman

header blog 2
Kelly Camfferman reist voor haar werk als stewardess de hele wereld rond. Van Bangkok, Aruba, New York, Panama, Rio de Janeiro tot aan de Griekse eilanden. Speciaal voor RUMAG Travel deelt ze de leukste tips van het Griekse eiland Zakynthos.

Ook als Kelly niet aan het werk is, gaat ze graag op vakantie of op zoek naar de leukste restaurants en bars. Haar vrienden noemen haar wel een professioneel vreetzak. Vorig jaar ontdekte ze tijdens een vakantie het Griekse eiland Zakynthos, ze kwam thuis met een kilo zand, een fles ouzo en heel veel tips. Dus besloot ze een speciale Zakynthos travelguide uit te brengen met alle leuke plekken. Speciaal voor ons deelt ze alvast vier van haar favoriete tips.

Zie de zon in de zee zakken op Zakynthos

Heb je zin om een avondje op sjiek te gaan, bezoek dan Utopia restaurant. Je zit aan een glazen balkon aan zee en dat maakt het een perfecte plek om aan te schuiven net voordat de zon onder is. Aanraders van de kaart zijn Utopia pastitio, imam bayaldi, mushroom risotto (met truffel), beef cheeks met celery root purée en Heliou Fos wijn van Grampsas.

Ga op bezoek bij een Griekse wijngaard

Grampsas Winery is een klein familiebedrijf waar ze je met liefde laten zien hoe ze hun wijnen maken. Het leuke is dat de wijngaard direct aan de winery ligt, en dat ze een leuk terras hebben waar je een tasting (inclusief goede borrelplank!) kan doen. Een van de wijnen maken ze op de speciale 'appasimento' manier waarop ook Amarone wordt gemaakt: de druiven worden na de pluk te drogen gelegd in de zon zodat de smaken geconcentreerder en zoeter worden.

Varen in de haven van Porto Vromi

Wat je écht moet doen op Zakynthos is een
bootje huren
in de haven van Porto Vromi Maries. Zo heerlijk om zelf te kunnen bepalen wat je allemaal kan zien. Als je vanaf hier naar boven vaart (richting Navagio beach) kom je onderweg prachtige stukjes tegen om te bekijken en te snorkelen.

Snorkelen in zwavel water

Is het niet altijd zo dat je de pareltjes pas aan het einde ontdekt? Dat hadden wij met
Xigia taverna
. Nadat we waren wezen snorkelen in de baai met het zwavel water (lees je in de travelguide meer over) kwamen we bij deze taverna terecht. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de baai en wederom heerlijk eten. De risotto met zeevruchten is een aanrader.
Enthousiast geworden over dit te gekke eiland? Via deze link kun je de bomvolle travel guide bestellen voor
bestel je de bomvolle travel guide voor maar €4,99.
10 x de mooiste stranden van Griekenland