25 lieve dingen die je beste vrienden voor je doen

giphy
Je beste vrienden. Je houd van die fuckers. Zij doen dingen voor je die soms je ouders niet eens voor je doen. Ze zijn je taxi als je Netflix & Chill niet lekker loopt, troosten je en moedigen elk idee van je aan. Zelfs als deze nergens op slaan. Als het echt nodig is stalken zij zelfs je ex voor je. Ook al doe jij dat al lang niet meer.

1. Ze lenen je geld

Terwijl jij al overweegt om naast de piano op Amsterdam Centraal te gaan dansen om de volgende maand huur te kunnen betalen, blijven ze je het aanbieden: “Ik leen je wel wat doekoe.” Ook als je het deze keer niet aanneemt, je weet dat ze het telkens opnieuw zouden doen.
giphy

2. Ze vertrouwen je

Ja. Zelfs zoveel dat ze het met ons eens zijn dat ons koffiehuis-cupcake-bibliotheek-kinderboerderij-en-bloemenwinkel-in-één idee een gat in de markt is.
giphy

3. Ze zijn altijd eerlijk - ook al voelt het kut

Misschien wikkelen ze het in watten en vriendelijke woorden, maar door onze goede vrienden, zullen we altijd een eerlijke mening krijgen (met uitzondering van het koffiehuis-cupcake-bibliotheek-kinderboerderij-en-bloemenwinkel-in-één idee - dat is geweldig)
giphy

4. Ze maken beterschapspakketjes

Je zit een week lang te blokken of je ligt door een blindedarmoperatie in het ziekenhuis? Juist op dat moment wordt je opeens verrast met een doos hazelnotenchocolade, tijdschriften en knuffeldieren.
giphy

5. Ze hebben tegen je ouders gelogen

"Ja, moeder van Lisa, ze slaapt bij mij vanavond! En we zijn ook echt 1000% procent zeker weten om 22 uur thuis vanavond" Schaamteloos hebben onze beste vrienden onze ouders de huid vol gelogen, om toch nog even naar een afterparty te kunnen.
giphy

6. Ze luisteren naar je, ook al vertel je het voor de 3e, 4e, of 5e keer

''Jahaa.. hij/zij heeft inderdaad prachtige ogen". Je vrienden worden helemaal gek van de verhalen over jouw crush, maar ze zullen nooit stoppen met luisteren.
giphy

7. Ze verzinnen de beste plannen

Het gaat niet zo lekker met je. Je vrienden voelen dat aan. Opeens zie je in de groepsapp plannen om vanavond ergens te gaan eten. Nice! Daar heb je wel zin in. Het gaat meteen stuk beter.
giphy

8. Ze waarschuwen je als er iets tussen je tanden zit

Je bent op een feestje, maar uur daarvoor zat je nog lekker spinazie te chappen bij je ouders. Met wilde gebaren, morse code of door te fluisteren maken je vrienden je duidelijk dat er iets tussen je tanden zit. Maar niet voordat ze stiekem een foto hebben gemaakt.
giphy

9. Ze nemen de beste foto's van jou

"Wil je even een foto maken?". Eigenlijk wil je het niet vragen. Toch doen ze het voor je. Ze zoeken de beste belichting, mooiste hoek en zorgen dat je echt lacht.
giphy

10. Ze geven je de beste kaarten

Naakte vrouwen te paard, penissen met een zonnebril, doordachte uitspraken en domme dierlijke vergelijkingen - zo afschuwelijk dat ze zeker onze muren versieren!
200w

11. Ze bieden je altijd een slaapplek

Het gaat niet zo lekker thuis, op naar je beste vrienden! Ze hebben altijd wel een matras of bank waar je op terecht kan. Fijn en nog een stuk gezelliger ook!
giphy

12. Ze vertegenwoordigen je

"De vijand van mijn vriend is ook mijn vijand!'' Nou, misschien een beetje overdreven maar er zit wel wat in. Ze zullen je ondersteunen in alles wat je doet.
giphy

13. Ze maken de beste cadeautjes

Of het nou gaat om je verjaardag of gewoon ''zomaar'', ze doen altijd hun best. Ze weten wat je wilt, waar jij fan van bent en wat jij lekker vindt. Nooit ben je teleurgesteld over hun keuze.
200

14. Ze nemen je mee naar huis

Het feestje is afgelopen en je kan niet meer op je benen staan. In de verte komen je vrienden aangelopen. "Kom, we gaan moven!'' roepen ze. Samen komen jullie wel thuis. Alleen was je ergens in de goot geëindigd.
giphy

15. Ze nemen je mee

Een reis, een dagje pretpark of gewoon een drankje doen in de stad. Door je vrienden kom je je bed uit en onderneem je dingen. Wees ze er dankbaar voor!
giphy

16. Ze zorgen ervoor dat je nieuwe dingen probeert

Jij zegt al maanden dat je morgen echt dat nieuwe sportschool abonnement gaat afsluiten, maar je beste vriend pusht je wel om echt te gaan. Of juist niet, en neemt je juist mee naar dat nieuwe fastfood restaurant om de hoek.
giphy

17. Ze Kleuren en knippen je haar

De kapper is te duur, daar begin je niet aan. Gelukkig doet een vriendin een kappersopleiding en moet ze toevallig nog even oefenen op iemand. Kom maar door met die gratis knipbeurt!
giphy

18. Ze fixen eten voor je

Geen geld voor een normale maaltijd? Een euroknallertje of twee kan er altijd wel af bij je vrienden. En als je ze lief aankijkt mag je misschien een kipnugget.
giphy

19. Ze halen je bij het station op

... Of ze brengen ons naar de trein als we weg gaan, want eerlijk, ze gaan ons missen.
giphy

20. Ze zijn je back-up op evenementen

Je wilt echt niet alleen op dat feestje staan waar je verder niemand kent. Met je best friend aan je zijde is het allemaal een stuk minder erg.
giphy

21. Ze geven opbouwende kritiek

Ze zijn altijd eerlijk, maar brengen het wel goed. "Je presentatie was... bijzonder. Maar je zag er erg mooi uit!".
giphy

22. Ze fixen pleisters, aspirine en condooms

Met een kater ga je niets voor elkaar krijgen. Natuurlijk komen ze even wat aspirientjes brengen. Supernice. Of je zit na het fixen zonder condoom. Een belletje is al genoeg en ze droppen meteen wat condooms door de brievenbus.
giphy

23. Ze vertellen je dat ze van je houden

Beste vrienden houden natuurlijk onvoorwaardelijk van elkaar. Vooral als ze heel veel hebben gedronken, en het liefst vertellen ze dat elkaar dan ook elke 5 minuten.
giphy

24. Ze lenen je al hun spullen

Hun kledingkast is jouw kledingkast. Als jullie uitgaan hebben jullie altijd elkaars kleding en schoenen aan, want zelf heb je natuurlijk weer niks in de kast hangen. Je best friend is daar om je te redden van een kledingcrisis.
giphy

25. Ze zijn er voor je bij elke break-up

Als jij de hele dag huilend in bed wil liggen, komen ze er gewoon bij. En ze huilen mee. En het belangrijkste is dat ze zorgen voor veel troostvoedsel. Chocola is altijd de oplossing.
giphy