7 dingen die altijd gebeuren wanneer je haast hebt

giphy
Per ongeluk door je wekker heen geslapen, en je weet dat je in versnelling 5 moet knallen wil je nog op tijd zijn op werk of je afspraak. Je kan het nog halen, als alles mee zit… maar dat zit het niet. Deze dingen lijken altijd te gebeuren als je haast hebt.

1. Zwaartekracht

Ineens besluiten je normaal gesproken prima-functionerende handen om eens langzaam op gang te komen en laat je zo je bakje met yoghurt en muesli uit je klauwtjes vallen. Het liefste ook nog eens over je schone kleding. Zodat je niet enkel in recordtijd die muesli shit uit je tapijt kan boenen, maar ook nog eens in Usain Bolt-snelheden moet wisselen van outfit.
giphy

2. Zondagsrijders

Maar dan niet op zondag. Waarom is het altijd dat opa’s en oma’s in het hele land besluiten erop uit te gaan, op de dag dat jij het je net even niet kan veroorloven om vast te zitten achter de zoveelste Fiat Panda. Waar je uiteraard gedwongen bent om achteraan te blijven rijden, omdat je door tegenliggers niet kan passeren. Waar je uiteraard ook nog eens 30 km langzamer door rijdt (je mag hier 80!), omdat oma vandaag voor het eerst sinds het aftreden van koningin Juliana besloten heeft weer eens achter het stuur te kruipen.
giphy

3. Bad-hair day

Ken je die dagen dat je wakker wordt en denkt ‘goh, mijn haar zit eigenlijk best leuk’? En die dagen dus dat je te laat bent en veel haast hebt? Voor deze dagen geldt hetzelfde als de Kerst- en Paasdagen, ze vallen nooit op dezelfde dag.
Tevergeefs probeer je onder druk en met één oog op de klok er nog iets van te maken. Tot het punt daar is dat je de handdoek in de ring moet gooien. Deze strijd ga je niet winnen, niet vandaag. Je hebt al teveel minuten verloren aan tevergeefs föhnen.
giphy

4. Vandaag is rood…

De kleur van elk stoplicht. Vandaag is rood, wat groen hoort te zijn.
giphy

5. Niets is vindbaar

Waar zijn mijn sleutels? Waar is mijn jas? Waar is mijn koffer? Waar is mijn oplader? Waar zijn mijn schoenen? Waar had ik mijn auto geparkeerd? Ja, te laat.
cat where my phone looking for my phone phone lost in bed favimcom 4208834

6. Flits!

Alsjeblieft Centraal Justitioneel Incassobureau. En fuck jullie. Zo hard ging ik toch niet?
giphy

7. Netflix and hurry

Voor de hopeloze chronische te-laat-komer: de echte Netflix-junkies. Ik moet over vijftien minuutjes weg, maar het lukt me vast nog wel om deze aflevering van 30 minuten daarin te proppen. Nope.
source