7 leugens die iedereen aan zijn ouders vertelt

giphy
We vertellen allemaal weleens leugens aan onze ouders. Soms voor ons eigen bestwil, soms voor het bestwil van onze ouders. Serieus, de ouwelui kunnen hartstikke lief zijn, maar ze hoeven echt niet alles te weten.

1. Ik slaap bij een vriendin

Voor elk vrijgezellig meisje komt er weleens het moment dat je bij een jongen wilt slapen, maar waarbij je weet dat je moeder dit echt niet gaat goedkeuren. Gelukkig is er altijd die goede oude leugen dat je zegt dat je bij een vriendin slaapt. Deze leugen heeft al vele tindermatches gered.
giphy

2. Nee mam, ik drink nooit alcohol

Oké, bijna nooit. Maar ik drink écht nooit meer dan 2 wijntjes op een avond hoor mam. Nu maar hopen dat je ouders slapen als je compleet lam thuis komt.
giphy

3. En ik gebruik al helemáal geen drugs

Dit geldt misschien niet voor alle boefjes onder ons, maar voor de echte technokonijnen is dit waarschijnlijk een veel voorkomende leugen. Nee, iedereen op het feestje staat hartstikke strak maar ik gebruik echt niks mam! Deze leugen kan je wel het beste combineren met leugen nummer 1, want met die doppen wil je echt niet thuis slapen. Je snoepjes kan je trouwens ook beter bij je op zichzelf wonende vrienden bewaren.
giphy

4. Ik heb alleen seks met vriendjes

Ouders kunnen soms erg naïef zijn wat seks betreft. Waarschijnlijk niet omdat ze het niet zien, maar omdat ze het niet wíllen zien. Je wilt je als ouder natuurlijk niet bedenken dat je dochter met jan en alleman het bed in duikt. Dit doet heus niet iedereen, maar waarschijnlijk hebben de meeste jongeren wel iets gezelligere dates dan dat je ouders zouden willen weten.
giphy

5. Mijn geld is opgegaan door schoolspullen

Je hebt echt niet altijd zin om aan je moeder te vertellen dat je geld is opgegaan aan 12 verschillende cocktails in 3 verschillende clubs. En dat tijdens het avondje uit waar ze überhaupt niks van weet. Gelukkig is daar het mooie excuus dat je geld is opgegaan aan al je schoolboeken. Belangrijk is wel dat je moeder er dan niet achter komt dat je al je boeken voor 3 euro van marktplaats hebt gehaald.
200

6. Ik heb echt goed geleerd

Of nog een andere versie: "Iedereen heeft een onvoldoende voor dit tentamen".I mean, soms ben je gewoon echt even te levensmoe om te leren.
giphy

7. De les ging niet door

Oké, eigenlijk heb je je gewoon verslapen. Expres.
giphy