Monique uit MAFS in ziekenhuis na maagverkleining

download
Toen Monique uit Married At First Sight mentaal struggelde, kwam ze volgens haarzelf opeens heel wat kilootjes aan. Dit werd verholpen door een maagverkleining, maar Monique hopte van ellende naar nog meer ellende: haar operatie zorgde voor galstenen, waardoor de arme meid opnieuw in het ziekenhuis is beland.

'Alleen maar feesten'

Monique vertelde eerder dat haar levenswijze steeds ongezonder werd nadat ze 14 jaar geleden scheidde van haar ex-man. De periode die daarop volgde bestond volgens de MAFS-ster uit alleen maar feesten. "Het gevolg hiervan was dat ik steeds zwaarder werd." Als ze zichzelf in 2021 terugziet op televisie, is dat voor haar de druppel. "Hierna zat ik bijna tegen depressiviteit aan. Toen ging de knop om, ik moest echt gaan afvallen en gezonder gaan leven."

Basterds

Dit deed ze dan ook met behulp van een maagverkleining, waarna de kilo's er al snel afvlogen. Volgens Monique: "In acht maanden ben ik bijna dertig kilo afgevallen." Toch had ze geen rekening gehouden met een risico dat vaak komt kijken bij zo'n procedure: namelijk galstenen. Op haar Instagram schrijft ze: “Na bijna een jaar lang vol onderzoeken, scans, foto’s, echo’s, kijkoperatie maar vooral veel onzekerheid en regelmatig pijnaanvallen te doorstaan, is dan eindelijk afgelopen maandag mijn galblaas verwijderd… Met de daarbij behorende galstenen die dus uiteindelijk deze aanvallen veroorzaakte… The basterds!”

Herstellen

Gelukkig lijken de duistere dagen nu wel écht voorbij. Volgens Monique: "Nu rustig aan het herstellen van deze onzekere emotionele kwetsbare periode en rollercoaster. Blij en dankbaar om vooruit te mogen kijken.. en weer vertrouwen te hebben in de toekomst en dat alles goed komt.”

Liefde

In Married At First Sight heeft Monique de liefde niet gevonden, maar onlangs werd bekend dat ze inmiddels wel haar prins op het witte paard is tegengekomen in de sportschool. Dit jaar is ze met hem gaan samenwonen. "Door fysiek en mentaal in balans zijn, komen er hele leuke gebeurtenissen op je pad.”