Zien: zo zag Joost Klein er vroeger uit

licensed image
We kennen Songfestival kandidaat Joost Klein door zijn signature look inclusief gebleekte mullet, pak met gigantische schouders en tatoeages. Maar hoe zag deze icoon er als jong menneke eigenlijk uit?

Brief aan ouders

We zijn door heel Nederland collectief al weken zijn hit Europapa aan het neuriën. Het blijkt dat het lied niet alleen catchy is, maar ook nog eens een ode aan de ouders van Joost, die hij op jonge leeftijd verloor. Hij vertelde in De Avondshow aan gastheer Arjen Lubach dat het nummer een 'soort brief' aan zijn ouders is. “De brief is voor mij een soort afsluiting, durf ik wel te zeggen. Pa, ma, jullie zullen er altijd voor me zijn, maar ik kan niet eeuwig deze pijn met me meedragen.”

Youtube-kanaal

Hoewel zijn jeugd dus allesbehalve makkelijk was, heeft Joost zich toch overal doorheen weten te slaan. Hij maakte al op jonge leeftijd een naam voor zichzelf door een Youtube- kanaal te starten genaamd EenhoornJoost. Er zijn op het platform dan ook nog volop video's te vinden van een piepjonge Joost. Bijvoorbeeld in een aflevering van Bynt, een programma van Omrop Fryslân waarin ze de Youtube sensatie voorstellen. 

Tattoo

Ook heeft de zanger zelf wel eens een jeugdkiekje gedeeld via zijn Social Media, inclusief nep-tattoo. De tekst die Joost heeft gephotoshopt op zijn jonge voorhoofdje heeft hij anno nu wél daadwerkelijk op zijn lichaam getatoeëerd. Niet op z'n gezicht, maar op zijn bovenbeen.