Zóveel vraagt Martien Meiland voor zijn 'karakteristieke villa'

screenshot 2024 04 26 203940 662bf5093a37c
Niet alleen pension Code Rosé is onlangs in de verkoop gegaan, maar ook de eigen woning van de familie Meiland wordt van de hand gedaan. De woning, die in Noordwijkerhout ligt, is officieel op Funda geplaatst.

Half miljoen winst

Op de verkoop van het pension maakten de Meilandjes al een half miljoen winst; deze hadden ze namelijk gekocht voor 1,5 miljoen en te koop staan voor een luttele 2 miljoen euro. De reden dat ze hun gloednieuwe project verkochten was volgens dochter Maxime het harde werk: Martien 'trok het niet meer'.

Camper

Het gezin slaat daarom een andere weg in: de Meilandjes gaan in het volgende seizoen van hun programma Chateau Meiland in een camper rondreizen. Volgens Erica zal hun programma ook in andere opzichten wat afwijken van het gewoonlijke recept: er zullen geen bekende Nederlanders te gast zijn, zoals in het afgelopen seizoen. Welke landen de Meilandjes precies gaan bezoeken in hun camper, is nog niet bekend.

Het huis

Is dit dan de reden dat ze hun huis te koop zetten? Dat is niet helemaal bekend. "Deze karakteristieke villa, met zijn authentieke details, welke in 1910 onder architectuur is gebouwd, is uitgerust met alle moderne gemakken en het comfort van vandaag”, klinkt de makelaartekst. "Vooral ’s zomers is het genieten geblazen. Aan de achterzijde van het huis is een ’fraai aangelegde tuin met zonneterrassen’, een verwarmd buitenzwembad en een ruim tuinhuis van 56 vierkante meter. In totaal heeft de kavel 2108 vierkante meter aan eigen grond. Binnen heeft het huis van 237 vierkante meter aan woonoppervlak vier slaapkamers, drie woonlagen en een eetkamer met openslaande deuren naar het terras."

Vraagprijs

En wat mag dit hele festijn dan wel niet kosten? De villa staat te koop voor maar liefst 2.395.000 euro. Opgeteld met de winst van het pension doen de Meilandjes dit dus hélemaal niet verkeerd.