Meilandjes onder vuur door verkoop milieuonvriendelijk pension

martien meiland showmag 2
De familie Meiland kondigde afgelopen week aan dat hun gloednieuwe pension Code Rosé alweer in de verkoop wordt gegooid. Dit nadat de verf op de muren nog amper opgedroogd was. De reden hiervoor? Het werd Martien allemaal iets te veel. Privé-ster Jan Uriot vindt de riante vraagprijs van 2 miljoen voor het stulpje echter wel wat bont, aangezien het pand blijkbaar energielabel G heeft. 

Half miljoen

De Meilandjes maken in totaal maar liefst een half miljoen euro winst op het pand. Jan vindt dit prijskaartje redelijk belachelijk, aangezien er van isolatie en duurzame energie niet veel te bespeuren is. “Ze hebben het een jaar geleden voor 1,5 miljoen euro gekocht en het moet nu voor 2 miljoen verkocht worden. Het is allemaal miljoenen, miljoenen. Het duizelt je van de miljoenen. Dan denk ik van: waarom heeft dat object dan nog steeds energielabel G? Dat is raar”

Verduurzamen

Hij vervolgt: “Als je nou toch miljoenen aan het uitgeven bent… Ik weet het zeker, want ik heb het ook gedaan: voor 50.000 euro kun je zo’n object verduurzamen en energiezuinig maken. Ik begrijp het niet, want die Erica zit in de gemeentepolitiek. Die is voor het milieu en voor verduurzamen. Waarom hebben ze dat pand dan niet meteen goed aangepakt?”  Hierdoor zou de nieuwe eigenaar ook minder diep in de buidel hoeven tasten voor aanpassingen. 

Nieuwe eigenaar 

Jan is er ook stellig van overtuigd in dat het pension met een nieuwe eigenaar een stuk minder goed zou lopen. Volgens hem komt 90% van het publiek namelijk een nachtje vertoeven omdat ze een glimps willen opvangen van de populaire familie. “Ja, nou weten we dat de gasten daar komen voor de familie. Kom jij dan als familie om tien uur even aan om een handtekening te zetten en een fotootje te maken en klaar ben je. Zet er een ontbijtploeg neer, weet je wel.”