Victor Mids blijkt multimiljonair: Hoe dan?

41506119 bsr agency 1
Tijdschrift Weekend besloot een uitgebreid onderzoek te doen naar het vermogen van illusionist Victor Mids. De resultaten hiervan zijn zéér interessant, op zijn zachtst gezegd.

Illusieshow

We kennen Victor allemaal van zijn succesvolle illusieshow Mindf*ck. Bij de nieuwste aflevering afgelopen zaterdag zaten er maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders achter de buis gekluisterd. Geen wonder dus dat hij hier een aardig zakcentje mee verdient. Toch is het ook zo dat  bij AvroTros gewoon het salarisplafond van 209 duizend euro per jaar geldt. 

Enorm vermogen

Maar niets blijkt minder waar voor Victor. Volgens de researchredactie van Weekend: “Uit de laatste cijfers die hij indiende bij de Kamer van Koophandel blijkt dat hij in zijn bv een eigen vermogen bij elkaar spaarde van maar liefst 6,1 miljoen euro.”

Groeitempo

En deze cijfers stammen ook nog eens uit eind 2022. “In dat jaar was zijn vermogen met 1,6 miljoen gegroeid, wat tot gevolg heeft dat als we in datzelfde tempo doortellen, hij inmiddels op 8,5 miljoen zit. Dat is in negen jaar tijd zo ongeveer een miljoen per jaar.” Doet hij niet verkeerd dus, die Victor.

Geen vetpot

Hoe heeft de illusionist in hemelsnaam zoveel geld bij elkaar weten te sprokkelen? Volgens het blad zat er geen vetpot in de boeken die hij uitgebracht heeft. Daarvoor krijgt Victor volgens Weekend slechts een euro per boek en dat moet hij ook nog delen met zijn compagnon. Het kaartspel en goocheldoos die op zijn naam staan zijn volgens het tijdschrift ook geen goudmijn.

Slimme constructie

Volgens Weekend komt het vermogen van Victor gewoon uit zijn Nederlandse versie van Mindf*ck, die hij zelf produceert. “En daar zou het grote geld best weleens in kunnen zitten. Heeft hij een slimme constructie bedacht waarmee hij het salarisplafond van de publieke omroep kan omzeilen?” Who knows.