Begin maar met zeiken want winter is coming

giphy
De winter komt er weer aan en de temperatuur begint duidelijk al te dalen. Daarmee daalt ook het vitamine D level, en dáármee helaas ook het humeur van de gemiddelde Nederlander. Eigenlijk is de temperatuur volgens Nederlanders nooit goed. In de zomer vind iedereen het altijd te warm, en mag het wel 'een graadje minder'. In de winter is dit gezeik echter nog veel erger. En dit gezeik kan ook nog eens twee kanten op gaan.

Het is niet koud genoeg

Deze zul je niet zo heel vaak horen, maar de echtediehardschaatsers vinden het in Nederland natuurlijk nooit koud genoeg. Het liefst zien zij dat het weken achter elkaar -10 is zodat zij de Elfstedentocht kunnen doen. Ga dan op de fuckingNoordpool wonen, kun je elke dag schaatsen.
giphy

Het is veel te koud

Het probleem met Nederlanders is dat het gewoon nooit goed is. De ene dag roepen ze dat ze graag een sneeuwpop willen bouwen en als het dan eindelijk sneeuwt is het helemaal kut. Sneeuwt het niet, dan zijn er juist weer de mensen die huilen dat het nooit sneeuwt in Nederland en dat ze zo graag een witte kerst willen.
Dan heb je ook nog eens de mensen die niet kunnen fietsen en elke 5 minuten op hun bek gaan als het een beetje glad word, of de puberale 16 jarige huppelkutjes die denken dat het wel een goed idee is om gewoon op de scooter te stappen als het net heeft gesneeuwd.
giphy
Het is de halve dag donker, ook zo'n ding waar Nederland het niet over eens kan worden. De een vind het zo gezellig dat het al donker is tijdens het gourmetten met de kerstlichtjes aan, en de rest van half Nederland krijgt een winterdepressie omdat ze veel te weinig zonlicht zien. Conclusie: Get over it. Winter is coming en je zult er mee moeten dealen.
giphy