Janken met de pet op: deze baby's wil je absoluut niet in je buurt hebben

babys 1
De twintigweken echo's vliegen je tegenwoordig om de oren. En eerlijk,die kleine rose wormpjes zijn ook best schattig, maar door sommige baby's heb je spontaan geen zin meer baby's te maken.
Zeg je corona, dan zeg je geboortegolf. En dat terwijl het gemiddelde aantal baby's per dag al op 470 stond. Voor de rekenwonders onder ons, dat zijn er zo'n 14.100 per maand en 169.200 per jaar. Gadver.169.200 unieke ukkies. Allemaal uniek. Soms schattig. Toch zijn er typische baby’s die eigenlijk niemand in z’n buurt wil hebben

De huilbaby

Het huilt, het krijst, het blijft maar janken. Het terroriseert je oorvliezen. De categorie ‘huilbaby’ wil je gewoon niet op je schoot hebben. Het erge aan deze monsters is dat ze hun ouders ook tot wanhoop drijven en dus maar wat blij zijn als iemand anders het stokje overneemt. Tip: RENNEN.

De strontmachine

Ken je dat, van die kleine wormen die schattig naar je glimlachen maar zodra je ze vasthoudt de hele teringboel onder schijten? De geur heeft iets weg van een massagraf. Doordat de luiers niet zijn aan te slepen, zijn deze schijtmachines niet alleen goor, ze zijn ook nog eens spuugduur.

Vreetzakje

Het vreetzakje is meestal de meest volle van de crèche. Gezellig, althans zo lijkt het zo. Want zodra deze 'Holle Bolle Gijs' geen prakje krijgt begint het te schreeuwen als een speenvarken. Dat dan weer wel.

Nachtbraker

Gevalletje doornroosje - not! Je hebt van die baby's die het presteren om overdag te slapen en zodra ma en pa instorten, beginnen te kermen. HELS IRRITANT en DOODVERMOEIEND (letterlijk).

Moeders mooiste

Eigenlijk is er aan deze categorie niks mis. Of naja, ze schreeuwen niet, slapen wel en schijten binnen de lijntjes. Maar het ding met deze baby's is dat ze niet om aan te gluren zijn, waardoor je liever wegrent dan ze in je armen neemt. Ze zijn vaak gerimpeld, hebben last van een huidziekte, zitten continu onder het snot. Zielig, maar niet jouw probleem.

Het Ongelukje

Je kent het wel. Je wordt wakker naast een one night stand en hebt geen idee hoe de beste man heet. Ook schrik je van zijn just out of bed look, hij zag de vorige avond toch echt net effe anders uit. Maar je weet hoe het gaat. Soms loopt niet alles zoals gepland... Gelukkig is jouw kindje wel gewenst, toch?

Tante’s lieveling

Last but not least, de kinderen die helemaal verwend worden door hun tante. Tante wil liever zelf geen kids, maar past graag op haar neefjes en nichtjes. Zolang ze de kids - voorzien van een Happy Meal, liters cola, zakken snoep en nog 6438920290 cadeau's - aan het einde van de dag maar weer kan inleveren.