Klaaguurtje: over deze struggles mag je als vrouw best zeiken

struggles
Hormonen, het opbrengen en afhalen van make-up of dat ellendige ongewenste haar: het leven van de vrouw is niet altijd rozengeur en maneschijn. En ja, over deze vrouwelijke struggles mag zij zo nu en dan best wel even keihard over zeiken.Op social media lijkt het misschien alsof het leven van menig vrouw om door een ringetje te halen is, maar schijn bedriegt. Dus om alle 'zeikwijven' die kampen met struggles een hart onder de riem te steken zetten wij de grootste vrouwelijke struggles voor je op een rij.

Hormoon struggles

Waarom bestaat er geen anticonceptiepil voor mannen? Of een mannenspiraal? Laat een man lekker een staaf in zijn slurf duwen. Maar nee, in plaats daarvan moeten wij maar dealen met al die hormonen. En day betekent aankomen, puisten krijgen, pijnlijke tieten en als klap op de vuurpijl krijgen we er nog gratis mood swings van ook.

Make-up struggles

Het is ochtend en het is nog donker buiten. Je maakt je op en je bent ervan overtuigd dat je er vandaag wederom geweldig uitziet. Tot je jezelf per ongeluk in een etalageruit in het daglicht ziet. Je lijkt wel een oranje Oempa Loempa met zoveel highlighter, dat mensen het niet zouden merken als jij je hoofd verwisselt met een discobal. En alsof het niet nòg erger kon, vergeet je dat je make-up op hebt en wrijf je het allemaal uit over je gezicht. Is dat alles? NEE! Want zodra jij je klaar wil maken voor een goede nachtrust moet die schmink er eerst nog af worden geboend.

Haar overload

Allemaal leuk en aardig die lange lokken, maar het zou fijn zijn als ze ook vast bleven zitten aan je hoofd. O-ver-al liggen haren. In de douche, op je kussen, op je kleding... Je vindt soms zelfs nog een verdwaalde haar tussen je billen. Struggles. Hoe komt die daar überhaupt? Stay away please. En dan nog even over die permanente haren tussen je billen, op je grote teen en kin. Why?

Date struggles

Nèt wanneer je op het randje van een depressie zit omdat je elke jongen op Tinder al naar links hebt geswiped, gebeurt het tòch: je ontmoet een leuke jongen! Je zweeft op een roze wolk en denkt er zelfs al over na of zijn achternaam wel bij jouw voornaam past. Maar dan trapt hij je keihard van die wolk af. Zonder enige reden moet meneer opeens niks meer van je hebben. And here you are again:
op de bank, jankend en swipend om vervolgens weer precies hetzelfde mee te maken.

Tampon stress

Ongesteld zijn is voor veel vrouwen op zichzelf al een mega struggle. Maar hoe kut (letterlijk) is dat moment dat je op de wc zit om je tampon te verwisselen en er dan net te laat achter komt dat je geen nieuwe hebt? Je krijgt een lichte paniekaanval en door de stress komen er allemaal rare oplossingen in je op. "Zal het lukken om hem terug in mijn punani te stoppen?" , "Zal ik keihard schreeuwen in de help dat iemand me komt helpen?" of "Zal ik uit nood de nodige lading wc-papier in mn onderbroek proppen om niet door te lekken?" Uiteindelijk besluit je voor optie C te gaan, waarna je plaats neemt achter je bureau en de rest het gevoel hebt dat het niet helemaal goed zit daar beneden.

Brandende oksels

Een volle bush onder je oksels is al een jaar of dertig uit de mode. En dus is de kans groot dat jij meerdere keren per week de boel daar weg scheert. Op zich prima, het kost niet meer dan een minuur en kale oksels zijn wel zo fris. Maar dat prima verandert opeens in helemaal NIET prima wanneer je op je vers geschoren okseltjes wat deodorant sprayt. AUW FACK dat branderige gevoel is het echt niet waard.

Verpeste nagellak

Het moment waarop je denkt -nadat je ze al een stuk of vier keer voorzichtig hebt aangeraakt om te checken - dat je nagels droog zijn en je ze dan ergens langs haalt. Do we have to say more?
Zo, dat lucht op. Nu kan je er hopelijk weer tegenaan. Want zo erg is het leven van een vrouw eigenlijk ook weer niet.