BIZAR: Man heeft Pizza Hawaii voor 50 euro op de kaart en wordt verkocht!

schermafbeelding 2023 08 09 om 155940
Er is een eeuwigdurende discussie: hoort er nu wel of geen ananas op een pizza? Davide Cerchia, de eigenaar van Pizzeria Via Toledo in Zwolle, heeft een duidelijke mening. Toch heeft hij een verrassende keuze gemaakt voor zijn menu.

Pizza Hawaii

Voor de liefhebbers van de pizza Hawaii heeft Via Toledo nu een bijzondere aanbieding. Als je daar zo'n pizza wil bestellen, krijg je iets anders dan je misschien verwacht. Je betaalt maar liefst vijftig euro voor deze pizza. Maar wat krijg je dan? Een pizza belegd met tomatensaus, mozzarella en ham. De ananas? Die krijg je apart in een blikje.
Cerchia legt uit: “Klanten kunnen de ananas zelf op de pizza leggen. Op die manier hoef ik die 'misstap' niet te maken." Hoewel het een flink bedrag is, vindt Cerchia het prima. "Mensen zijn bereid om dat te betalen", zegt hij lachend. De pizza Hawaii stond eerder ook al op het menu, maar was eigenlijk niet bedoeld om verkocht te worden. "Als ik zo'n hoge prijs vraag, zoeken mensen wel een andere plek om deze pizza te bestellen."
[code_snippet id=5 format]
Cerchia is duidelijk: hij is geen fan van de pizza Hawaii. Hij zegt dat een pizza zo eenvoudig mogelijk moet blijven. “Het moet vooral naar pizza smaken en niet overladen zijn met allerlei ingrediënten.”
[code_snippet id=6 format]

Ongelooflijk maar waar

Wat misschien wel het meest verrassende is, is dat mensen de pizza daadwerkelijk bestellen voor deze prijs. "Gisteren is hij vijf keer verkocht", vertelt Cerchia. En hij denkt dat hij vandaag ook weer besteld wordt. "Door deze pizza op het menu te houden, stoppen mensen in ieder geval met vragen of ik pizza Hawaii verkoop."
[code_snippet id=7 format]
Of jij nu vijftig euro zou betalen voor een pizza met een los blik ananas is natuurlijk de vraag. Wat wel zeker is, is dat het onderwerp nog steeds voor veel gespreksstof zorgt.
[code_snippet id=8 format]