Dit zijn de 8 typen mensen die op onze posts reageren

Schrijven voor RUMAG is leuk. Heel leuk. Sterker nog, het is zo leuk dat ik de laatste tijd vaak a-ritmisch zingend en vals dansend door het leven ga. En weet je wat ook leuk is? Jullie reacties! Sommige komen zo vaak voorbij, dat ik ze gewoon kan categoriseren. Dus dat heb ik dan ook maar even gedaan.

1) De ‘ik snap het niet’

Deze categorie snapt niet waar RUMAG voor staat. Voor satire. Voor lui die sarcasme tot pure kunstvorm hebben verheven. Voor spot die harder bijt dan drie Spaanse pepers in je oog. Kom op mensen. Ga anders gewoon lekker op een kinderboerderij konijnen-reetjes afvegen of iets anders nuttigs.

De ‘ik betrek alles op mezelf’

“Jullie zeggen dat mensen dood moeten gaan, en ik ga echt bijna dood, en dat is heel erg, ja!” Ja, dat vinden wij oprecht heel erg, als jij echt bijna doodgaat. En nee hoor, wij vinden helemaal niet echt dat mensen echt dood moeten gaan. Nou ja, misschien een beetje. Soms. Nee hoor, echt niet. Wij zijn heel vredelievend en aardig, hier bij RUMAG. Echt!
giphy

De lovers

Lieve lovers, jullie snappen het. Jullie reageren even op de kudde niet-snappers/haters/op zichzelf betrekkers, en dat is heel erg fijn, want dan hoeven wij dat niet allemaal zelf te doen. Jullie zijn de reden dat wij doen wat we doen! We houden ook van jullie.
giphy

De moraalridders

"Sarcasme, harde grappen over sterven… en dat in een wereld die toch al zo hard en negatief en ongezellig is?! Foei RUMAG! Dat kan echt niet!" Ja! Dat kan dus juist wel! Kijk, elke dag gaan er mensen op kutmanieren dood. Mislukken je kooksels, ook al volgde je toch echt het recept. Stabben vrienden je in de back. Het heeft dus weinig tot geen nut om met z’n allen de hele dag treurig in een hoekje te gaan zitten rouwen alsof we zojuist Lex, onze lieve goudvis, hebben moeten laten inslapen. Kom op jongens. Dans. Zing. Trek dat mes uit je rug. Kook opnieuw. En maak harde grappen.
giphy

De ‘ik sta er niet bij stil dat iedereen dit kan lezen’

“Ja want mijn ex deed het met travestieten en daarom wens ik hem geen chlamydia toe maar aids!” Okeeeej. TMI!

De aanvullers

Kijk, jullie snappen het ook, want jullie weten zelf ook nog wel een paar types die mogen sterven of lulsmoesjes om een eerste date mee af te zeggen. Jullie horen bij de lovers! En daarom houden wij ook van jullie!
giphy

De ‘wat je zegt ben je zelf’

“Jij moet zelf sterven!” las ik een aantal keer in verschillende variaties terug in reacties op mijn toch superlieve, zoete ’12 typen mensen die moeten sterven’-blog. Dank jullie wel. Dat zal ik zeker ooit een keer doen. Alleen voorlopig nog even niet, want met mijn enorme voorraad sprankelende levensvreugde haal ik zeker de 80 wel.

De ‘ik lees dit dus ik ken jou’

“Jij bent zeker heel erg verzuurd en stom en chagrijnig en cynisch.” Nee hoor. Of nou ja, een tikje cynisch misschien wel. Verder ben ik leuk, gezellig, sprankelend en bruisend. Sterf.
giphy