Op deze filmlocaties zijn de romantische dramaseries van Netflix opgenomen

film locaties travel header blog
Altijd al willen weten waar de echte plaats Serenity uit Firefly Lane op gebaseerd is? En of Virgin River een echte plaats is? Op deze filmlocaties zijn deze romantische dramaseries van Netflix opgenomen.
Streamwijzermaakte een handig lijstje van de filmlocaties van deze vijf series op Netflix. Als je een echte fan bent, zet je deze locaties meteen op je bucketlist!

5x filmlocaties series Netflix

1. Virgin River

Ben jij een Virgin River-liefhebber? Dan weet je vast dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Robyn Carr. De schrijfster omschrijft Virgin River in haar boeken als een plaats in Noord-Californië tussen sequoia’s, watervallen en goede visplekken. Maar die plek is fictief, want Virgin River bestaat helemaal niet in het echt. De serie op Netflix moet natuurlijk ergens gefilmd worden en de makers hebben verschillende filmlocaties in Vancouver gebruikt als filmset. Netflix is fan van Vancouver, want ook Riverdale, Chilling Adventures of Sabrina en Supernatural worden daar opgenomen. Het bekende hutje van Mel vind je aan het water in Murdo Frazer Park, haar werk bevindt zich in het zuidoosten van Vancouver op 122 First Street en Jack’s Bar (Watershed Grill in Brackendale) vind je iets ten noorden van Vancouver. Op de kaart hieronder zie je de plas water waar Mel's hutje aan grenst.

2. Outlander

Outlander is geen Netflix Original, maar wel een van de populairste romantische dramaseries op Netflix. De hitserie ademt het land en de cultuur van Schotland en het is dan ook geen verrassing dat de serie daar ook wordt opgenomen. Op het karatje zie je de locatie Craigh na Dun, de steencirkel waar Claire haar tijdreis begint. Dat is niet een echte plek, maar wel een daadwerkelijk bestaande omgeving in Kinloch Rannoch. Verder herken je misschien het Blackness Castle als ‘Fort William’ in de serie en wordt de locatie Dysart Harbour gebruikt als ‘Le Havre’ in Outlander .

3. Sweet Magnolias

De populaire serie Sweet Magnolias
is gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods en zij heeft het fictieve stadje ‘Serenity’ in South Carolina gebaseerd op een echte locatie (het zogeheten Sumter), maar er is een andere plaats gekozen om de serie op te nemen. De afleveringen van deze serie zijn namelijk voor het grootste gedeelte opgenomen in Covington, een plaats in Georgia. Een leuk plekje in die stad is Mystic Grill, het Sullivan's restaurant van Dana Sue in de serie. Leuk weetje: het restaurant is eerder een filmlocatie geweest in The Vampire Diaries.

4. Firefly Lane

Netflix houdt van plekken in Canada als filmlocaties, want ook Firefly Lane is opgenomen rondom Vancouver. Op de kaart hieronder vind je het huis van Kate waar Tully en zij elkaar voor het eerst ontmoetten. Kijk maar eens via Google Streetview, dan herken je het vast! In de serie doen ze alsof het het plekje Snohomish in Washington is, maar niks is minder waar. Een andere toffe locatie is het mooie prieel in de buurt van George Wainborn Park waar Kate en Tully samen gefilmd worden.

5. When Calls The Heart

When Calls The Heart
is geen Netflix Original, maar wel een ontzettend populaire serie op de streamingdienst. We hadden je graag verteld dat het pittoreske ‘Hope Valley’ een echte plaats was, maar helaas... De meeste scènes van WCTH worden opgenomen in Langley (once again in Canada: iets ten zuiden van Vancouver). De MacInnes Farms dient daar als filmlocatie voor de romantische dramaserie. Op het kaartje hieronder zie je dat Hope Valley vindbaar is op Google Maps en dat de locatie links daarvan inderdaad MacInnes Farms is.