6x herkenbare ergernissen tijdens je vakantie in Nederland

ergernissen travel header blog
Het lijkt wel alsof heel Nederland deze herfstvakantie op vakantie gaat/ging naar, jawel, Nederland. En hoewel een vakantie in eigen land erg leuk is, zijn er ook een aantal ergernissen. Deze bijvoorbeeld:

Erger de erger op vakantie in Nederland

#1. Het weer

Met stip op één: het weer. Want hoewel je dondersgoed weet dat het weer in Nederland tijdens je (herfst)vakantie kut kan zijn, ben je toch enorm chagrijnig als het daadwerkelijk heel de dag regent.

#2. Het verkeer

Oké, stiekem is dit een ergernis in alle landen, maar we hebben een gruwelijke hekel aan het verkeer. De Nederlandse wegen zijn dan misschien 1000x keer beter dan de Belgische: in de file staan is ook in je eigen land irritant. Tip van ons: zoek van te voren op welke regio vakantie heeft en vermijd de spits.

#3. Roddelen

Helaas pindakaas, tijdens je vakantie in Nederland kun je niet ongegeneerd roddelen over je hotelburen of over de campereigenaren tegenover jullie op het veld. Grote kans dat ze Nederlands(talig) zijn en dat ze je dus gewoon kunnen verstaan. Balen...

#4. Bekende mensen

In het buitenland is het al vervelend als je die ene verre bekende tegenkomt, maar als je op vakantie in Nederland een kennis tegenkomt, is dat misschien wel tig keer zo erg. Denk je even lekker jouw stad te ontvluchten door op vakantie te gaan in een andere provincie, kom je alsnog de buurman van twee deuren verder tegen...

#5. Drukte

In het zwembad, op de bowlingbaan en in het restaurant: overal is het druk. Het lijkt wel alsof heel Nederland uitgelopen is om naar de Efteling te gaan en alsof het hele vakantiepark tegelijkertijd van de glijbaan af wil in Aqua Mundo. Waarschijnlijk is dat ook zo, maar dat terzijde.

#6. Het weer

Ja, je leest het goed. Het weer is dé grootste ergernis van op vakantiegaande Nederlanders en daarom verdient 'ie twee plekken in dit lijstje. Regen, wind, hagel, sneeuw: alles aan het Nederlandse weer is gewoon K U T.
LEES OOK: