Deze goede voornemens zijn we massaal wéér niet nagekomen

voornemens
Nog geen twee weken geleden schoten de goede voornemens nog als paddestoelen uit de grond: de pakjes sigaretten werden demonstratief weggesmeten en de alcohol door de plee gespoeld. Iets met: new year, new me. Maar wat is daar nog van over?

Goede voornemens

Die goede voornemens zijn best leuk, maar langer dan een week of één/twee houden we het niet vol. Gelijk hebben we dit jaar ook! Liever zijn tegen onze partner, meer naar de sportschool, minder drinken en meer met vakantie in deze tijd is ook onhaalbaar...Toch benieuwd wat de meeste niet-nagekomen goede voornemens zijn? Neem dan het onderstaande lijstje even door. Wie weet steken we er iets van op en kunnen we het volgend jaar weer opnieuw voornemen.

Bezoekjes aan sportschool

Nummer één van het lijstje goede voornemens waar we ons toch nooit aan houden is gedisciplineerd sporten. Vol motivatie trekken we 2 januari massaal de sportschoentjes weer aan, doen we een gek detox-kuurtje - dat toch niet werkt - en vertellen we aan iedereen die het wil horen dat ze deze zomer écht een summerbody
kunnen verwachten. Maar na een week of twee in de vrieskou te hebben gestaan (want ja, sportscholen dicht) hebben we wel weer genoeg gesport - voor de rest van het jaar. Hierdoor zitten de kerstkilo's er nog steeds aan en zie je er komende zomer waarschijnlijk weer uit als een goudbruine oliebol. Boeie! Hier lees je waarom je helemaal niet hoeft af te vallen. Hier lees je waarom niet!

Stoppen met roken

Het is een goed voornemen, dat staat als een paal boven water. Het zit hem alleen in de uitvoering... Nadat we onze longen geasfalteerd hebben op nieuwjaarsavond zijn we er he-le-maal klaar mee. Onze laatste sigaretten breken we daarom door twee en onze aanstekerverzameling smijten we uit het raam. We zijn nu officieel gestopt. Tot de volgende middag. Wanneer we zwetend en scheldend boven de prullenbak hangen om onze gebroken peuken bij elkaar te vissen. Zwakkelingen...

Minder bitchen

Partners, kinderen, ouders of buren kunnen soms het bloed onder onze nagels vandaan halen. Het liefst schelden we ze op zo'n moment he-le-maal naar de tering, maar door al die (bek)vechtpartijen weten we inmiddels dat we daar niets mee opschieten. En eerlijk, als we tot tien tellen reageren is dat verwijt dat hij/zij een kutwijf is misschien ook niet echt nodig. We nemen daarom voor om liever te zijn tegen onze omgeving. Maar zodra iemand maar ook iets zegt wat ons niet zint, schieten we volledig uit onze slof. Teringleier!

Minder Alcohol

Dat mislukken lijkt ook te gelden voor alcohol. Na onszelf weer genoeg voor schut te hebben gezet in 2021, weten we zeker dat 2022 in ieder geval niet het jaar gaat worden waarin we onze corona-irritaties wegzuigpen. Die zoomborrels zijn een goede stok achter de deur zou je denken. Toch zijn we door schade en schande wijzer geworden en weten we als geen ander dat je zelfs achter je beeldscherm helemaal naar de herrie kan gaan. Tja, anders is er ook helemaal geen hol aan. Eindstand bij de nieuwjaarsborrel: met onze dronken kop op het beeldscherm van de manager... Daar gaat weer een goed voornemen.

Minder uitgeven

Makkie, zou je voorafgaand denken als de winkels dicht zijn. Nou, dan heb je vast nog nooit van internetshoppen gehoord. Want na 3000 kerstcadeaus te hebben gekocht (vooral detox-kuren en sportuitrusting voor jezelf),heb je flink van je spaarrekening moeten snoepen en is je bankrekening twee maanden later nog leeg. Spaar nou eens een keer!

Nieuwe liefde

Aan alle vrijgezellige dames en heren: dit is er toch wel eentje waarbij we hopen dat jullie het - ondanks de zwakke momentjes de afgelopen twee maanden - het weer oppakken. DOE HET NIET. Laat alle fuckboys/girls in het verleden. In dat vreselijke 2021 dus. Jullie weet dat jullie beter verdienen en 2022 wordt jullie jaar. Gooi jullie telefoon desnoods in de sloot, uit het raam of in het ravijn en houd jullie benen bij elkaar. Want als we straks van dit verschrikkelijke virus zijn verlost, wordt 2022 één grote snoepwinkel.