Internationale vrouwendag: 11 redenen waarom je vrouw wil zijn

vrouwendag 2
In New York vond op 8 maart 1908 de eerste staking door vrouwen plaats, gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Dit heeft er toe geleid dat deze dag later is omgedoopt tot Internationale Vrouwendag.
Sinds 1978 wordt 8 maart door de Verenigde Naties als feestdag erkend.

Internationale vrouwendag

Ben je nog niet helemaal overtuigd waarom het vrouw zijn een speciale feestdag verdient? Dat kan... Maar om je te overtuigen hebben wij een lijst opgesteld met leuke feitjes waarom het fan-tas-tisch is om een vrouw te zijn.
Vrouwen kunnen beter autorijden. Ja echt! Uit Amerikaanse onderzoek blijkt dat mannen 77% meer kans hebben om te sterven door een auto-ongeluk dan vrouwen. Uit onderzoek blijkt overigens ook dat 100% van de mannen denkt dat ze beter kunnen rijden dan vrouwen. Wat ongetwijfeld dan weer de reden is voor al die ongelukken.
Vrouwen kunnen beter communiceren (over hun gevoelens). En kunnen daardoor - mits ze de ruimte krijgen - meer bereiken.
Het zit in hun aard dat vrouwen kunnen multitasken. Contact houden met vriendinnen terwijl ze een meeting voorbereiden en zorgen dat het huishouden op rolletjes loopt? Geen punt!
Vrouwen kunnen beter studeren. Niet gek, dat de Nederlandse vrouw over het algemeen hoger is opgeleid dan de man.
Vrouwen leven gemiddeld langer. Zo is 85% van alle mensen die honderd jaar of ouder wordt een vrouw.
Vrouwen kunnen smaken beter onderscheiden dan mannen en hebben we meer smaakpapillen voor zoet. Vandaar die onstopbare hunkering naar zoetigheid.
Vrouwen zijn verfijnder. Zo bukt een man - uitzonderingen daargelaten - bijvoorbeeld wanneer hij iets opraapt, een knielt vrouw. Let er maar eens op.
Het immuunsysteem van vrouwen werkt stukken beter dan dat van de heren. Vandaar die man flu...
Vrouwen zien beter. 1 op de 10 mannen is kleurenblind. Bij vrouwen is dit slechts 1 op de 113. Daarbij lezen vrouwen gemiddeld zo’n vijf keer sneller. Mochten er heren meelezen, die zijn nu pas bij punt twee.
Het derrière van een vrouw kan tot 25% meer uitsteken als zij hakken draagt. Ja, oke dat van een man waarschijnlijk ook, maar die zie je minder vaak op palen lopen.
En tot slot ons grootste genot. Onze clitoris heeft 8.000 zenuwuiteinden, een eikel (maar) 4.000.
Waar ze nog meer goed in zijn? Bekijk even onderstaande video.