Million Dollar Island wordt de hitserie van 2022 en dit moet je erover weten

million dollar island wordt de hitserie van 2022 en dit moet je erover weten
Honderd wildvreemden die twee maanden moeten overleven op een onbewoond eiland om een miljoen euro aan prijzengeld te winnen. Dat is het format van 'Million Dollar Island'.Iedere zondag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Million Dollar Island

In Million Dollar Island, dat vanaf komende zondag te zien is op SBS6 en Amazon Prime, zitten honderd mensen samen op een onbewoond eiland waar ze twee maanden moeten overleven. De deelnemers krijgen bij aankomst een armband ter waarde van 10.000 euro. Die banden kunnen kandidaten winnen en verliezen door duels te spelen en door ze te ontvangen van mensen die hebben opgegeven. Want zodra iemand opgeeft en vertrekt, geeft de verliezer zijn bandje(s) aan één van de achterblijvers. Zo kan een vriendschap veel opleveren. Overleven is belangrijk, maar vriendschap is essentieel. Hoe meer armbandjes iemand verzamelt, hoe meer die persoon dus 'waard' is en hoe groter de kans is om het meeste prijzengeld te winnen.
In totaal starten honderd kandidaten op het eiland. Daarmee is het programma een sociaal experiment, waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen. De een na de ander valt omver, totdat er nog maar een paar eilandbewoners over zijn, die in een bloedstollende finale de kans krijgen om al hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash.
De door John de Mol (66) bedachte show wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en zal in het najaar ook te zien zijn op de Amerikaanse tv-zender NBC.