Jan van Expeditie Robinson 2021: alles over deze razend populaire deelnemer

header blog expeditie robinson
Één van de publiekslievelingen in het 21e seizoen van de populaire Nederlandse survivalstrijd Expeditie Robinson is zonder enige twijfel Jan van Halst, oud-profvoetballer, analist en coach van 52 jaar. Hier vind je wat we weten van de diehard Robinson die strijdt om de winst in seizoen 2021.

Dit is Jan van Halst (52 jaar) van Expeditie Robinson 2021

Hij staat in Expeditie Robinson 2021 bekend om zijn strijdlust, coachingsvaardigheden (waarmee hij de groep sterker maakt) en natuurlijk zijn fysieke capaciteiten. Jan van Halst is 52 jaar en doet dit jaar een goede gooi naar de winst van het bekende survivalprogramma.Op 20 april 1969 werd Jan geboren als Johannes Marinus van Halst in Utrecht. Hij is 1,79 meter lang en werd vooral bekend als voetballer. In dit seizoen doet hij mee op een eiland bij Kroatië, waarnaar de deelnemers vanwege de coronapandemie moesten uitwijken.

Nederlandse voetbalcarrière van Jan van Halst

Jan van Halst begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van VV Jonathan, een club uit Zeist. Later werd hij echter gescout door FC Utrecht, waar hij in het seizoen van 1988-1989 voor speelde. Nadat hij vervolgens een jaar bij FC Wageningen uitkwam werd hij voor 9 jaar (1990-1999) verkocht aan FC Twente. Vervolgens sloot hij zijn Nederlandse voetbalcarrière af met drie jaar bij Ajax (1999-2002, waarvan 2000-2001 verhuurd aan Fortuna Sittard) en een jaar bij Vitesse (2002-2003). Hij heeft altijd in Nederland gevoetbald en besloot na dit jaar te stoppen.Nadat hij stopte als voetballer, begon hij eerst als commercieel medewerker bij FC Twente. Vervolgens groeide hij uit tot Manager Algemene Zaken, maar op den duur bleek zijn passie bij een eigen onderneming te liggen. Hij ging als ZZP-er verder. Inmiddels kennen we Jan dan ook als zelfstandig coach bij zijn eigen bureau 'Van Baas naar Coach' en zijn carrière als voetbalanalist bij programma's en zenders als NOS Studio Voetbal, Eredivisie Live en Ziggo Sport.

Meer Jan-deelnemers bij Expeditie Robinson door de jaren heen

Het kan dat je in de war bent geraakt door de deelname van Jan aan Expeditie Robinson 2021, want hij is zeker niet de enige met deze naam die aan het survivalprogramma mee heeft gedaan. Zo deed Jan van Hoof in de tweede editie van het programma in 2001 nog mee en speelde Jan Versteegh het spel in 2013 (seizoen 14 van ER). De meest bekende deelnemer die deze naam draagt is echter waarschijnlijk Boer Jan. Deze boer uit Dijkerhoek wist namelijk in de editie van 2018 de winst te pakken als onbekende Nederlander. Dat was natuurlijk een mooi moment!
Een andere leuke naamgenoot is vooral belangrijk achter de schermen: Jan Rutgers is namelijk Production Designer en in deze rol bedenkt hij de bizar zware proeven van het programma
Op social media is men razend enthousiast: Jan is een echte Robinson!
Tijdens elke aflevering van Expeditie Robinson wordt er natuurlijk hevig op los getwitterd, wat leidt tot veel positieve reactie over deze geliefde deelnemer. Het lijkt erop dat er meer dan genoeg mensen zijn die Jan er graag met de winst vandoor zien gaan!

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Extra bijzonder seizoen

Seizoen 21 van Expeditie Robinson is op televisie en Videoland te zien, maar er is nog iets extra bijzonders aan de hand. Jan neemt het dit seizoen niet alleen op tegen de andere nieuwe deelnemers, maar ook tegen oude rotten in het vak! Sieneke, John de Bever, Dyantha Brooks, Jasper Demollin, Jan van Halst, Défano Holwijn, Sylvana IJsselmuiden, Yuki Kempees, Stefano Keizers, Annemiek Koekoek, Britte Lagcher, René van Meurs, Robbert Rodenburg, Dennis Schouten, Jasmine Sendar, Sterrin Smalbrugge, Eva van de Wijdeven en Sandra Ysbrandy begonnen namelijk tegelijk met hem aan dit seizoen. Maar oud-deelnemers Do, Wietze de Jager, JayJay Boske, Loek Peters, Loiza Lamers, Anouk Maas, Saar Koningsberger en Rob Geus strijden in het diepste geheim op een ander eiland mee om de winst. Wie zullen het redden tot de samensmelting en wie gaat er vervolgens met de winst vandoor?
Jan moet natuurlijk tijdens het survivallen leven van weinig (en tijdens de eetproef behoorlijk opmerkelijk) eten, maar gelukkig heb jij daar geen last van. Zo kun je met ons kook- & koffietafelboek KOOK zelf de lekkerste maaltjes klaarmaken. Smakelijk!