Movie time: dit zijn de mooiste bioscopen van Nederland

mooiste bioscopen travel header blog
Geen zin om in de normale Pathé, Vue of Kinepolis een filmpje te kijken? Ga dan eens naar een van deze locaties. Dit zijn de mooiste bioscopen van Nederland.
Niet alle Pathé, Vue of Kinepolis bioscoopzalen zien er hetzelfde uit. Deze bioscopen zijn misschien wel de mooiste bioscopen van Nederland.

6x mooiste bioscopen van Nederland

Tuschinski - Amsterdam

Deze prachtige bioscoop hoort gewoon op nummer één in ons lijstje. De bioscoop van Pathé is uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld én bestond afgelopen donderdag maar liefst 100 jaar! In de bios zitten zes zalen waaronder de grote zaal (plek voor 735 mensen) en een zaal met alleen maar banken. Alles aan de bioscoop is prachtig: de rode stoelen, de muur- en plafondtekeningen en de prachtige details zoals de lampjes en de vloer.

The Movies - Amsterdam

Deze mooie bioscoop staat ook in Amsterdam en is de oudste in deze stad - hij bestaat al sinds 1912! Het gebouw heeft een prachtig art-deco-interieur en heeft de bijnaam 'Klein Tuschinski'. De bioscoop bestaat uit vier zalen met in totaal zo'n 400 stoelen. Prima voor een heerlijk avondje uit. Enige nadeel: op dit moment is de bios gesloten, vanwege een renovatie. Als alles goed gaat, kun je vanaf maart 2022 weer een filmpje kijken.

CineLounge - Houten

Bij CineLounge in Houten kun je genieten van persoonlijke aandacht en service. Het is namelijk een servicebioscoop en dat betekent dat je tijdens de film eten en drinken kunt bestellen en dat de bediening dat dan komt brengen. Heerlijk toch! Verder is de bioscoopzaal niet enorm bijzonder, behalve dat de zaal een zwevende tweede verdieping heeft en dat alle stoelen dus voorzien zijn van tafeltjes. Handig!

Cinecitta - Tilburg

Deze bioscoop in Tilburg is dit jaar vernieuwd en bestaat dit jaar ook nog 105 jaar. Wat een feest! Er is een deel aangebouwd en er zijn ook twee nieuwe bioscoopzalen onder de grond gerealiseerd. Het nieuwe deel - waar onder andere een moderne ontvangstruimte is - ziet er heel anders uit dan de rest van het monumentale pand en toch is het een goede match. De bioscoop is een plaatje, zowel van de buitenkant (wat een mooi pand!) als de binnenkant.

Dolby Cinema - Scheveningen

De Dolby Cinema bioscopen zijn misschien niet zo sfeervol als een Tuschinski of een Cinecitta, maar ze zien er wel supergaaf uit. De zaal is compleet zwart en wordt verlicht met blauwe lampen. Deze zalen van Pathé staan erom bekend dat je een prachtig geluid én beeld hebt en dat je hierdoor echt meegenomen wordt in de film. Het lijkt soms alsof je zelf in de film zit, omdat je overal om je heen geluid hoort. Tof!

DOT - Groningen

Bij DOT in Groningen vind je de Dome: een film- en theaterzaal met 234 stoelen. Het 3D-koepeltheater is uniek, want het is één van de twintig 3D-koepeltheaters in de hele wereld. Cool! Het gebouw ziet er aan de buitenkant bijzonder uit: een soort roestig onderstel met een witte bol in het midden. Ieder jaar in de kerstperiode verandert de bol in een kerstbal, haha. Als je het ons vraagt is het zeker een bezoekje waard. Let wel op dat er niet de allernieuwste films draaien, maar dat maakt niks uit, toch?
LEES OOK: