Dit zijn jouw vrienden zodra er alcohol in het spel is

giphy
We leven in een tijd waar feestjes, alcohol, uitgaan en sociale gelegenheden de rode draad van ons leven zijn. Althans, tot je de dag erna wakker wordt. Deze gelegenheden brengen mooie verhalen met zich mee en vaak nog veel mooier beeldmateriaal. Iedereen heeft wel een beschamende video of foto in zijn/haar telefoon, maar die foto is er niet zomaar gekomen. Als je drinkt verander je, period . Wij hebben alle types die je gedurende een avondje zuipen tegenkomt op een rijtje gezet.

De betweter

We hebben allemaal die ene vriendin die vrij intelligent is, maar daar nooit mee te koop loopt. Tot zij plotseling twee glazen alcohol achter haar kiezen heeft. Dat is het moment dat zij verandert in een totale taalnazi, overal een antwoord op heeft en alles wat jij zegt beter weet. We snappen het Roxy, als je zo doorgaat heb je straks een diploma, maar geen vrienden meer.

Nobody likes you

Love is in the air

Dan heb je daar Michelle, buiten haar voorliefde voor Chardonnay is er opeens ook een extreem grote dosis liefde voor alles dat beweegt. De barman heeft zij de liefde verklaard, ze heeft jouw verteld hoe geweldig je bent en ze is opeens beste vriendinnen met het meisje dat zij altijd al haatte.

Maar echt iedereen.

Meer tranen dan alcohol

Iemand die op geen enkel feestje ontbreekt is de emotionele drinker. Alle alcohol die zij naar binnen werkt komt er regelrecht weer via haar traanbuizen uit. Ze heeft verdriet om haar ex van vier jaar geleden, heeft het gevoel dat jullie uit elkaar groeien en vertelt nog twintig verhalen waar je moe van wordt. Stop met fucking janken Lisa en get your shit together.

LISA. NU. STOPPEN.

Angry drunk

Zorg er vooral voor dat je Lisa uit de buurt van Kelly houdt. Kelly is namelijk de angry drunk die meer samenzwering complotten ziet dan mensen in de USA tijdens 9/11. Ze heeft het gevoel dat zij wordt buitengesloten, iedereen haar haat en ze stormt wel vier keer boos weg. De dag erna lacht zij het van zich af en zegt zij: 'hihi, ik was wel een beetje dronken.'


ROT OP.

Je bent zelf dronken

Iemand die er ook altijd is, is Britt. Zij kijkt scheel, wordt ondersteund bij het lopen, maar nee hoor als we Britt moeten geloven is zij absoluut niet dronken, maar ben jij dronken en moet je haar niet vals beschuldigen. Britt zit in een ontkenningsfase die heftiger is dan bij menig afkickkliniek. Ergens genieten wij van Britt, want haar doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig en levert hilarische situaties op.

Je. Bent. Zelf. Dronken.

Van muurbloem naar vleeseter

Je hebt ook altijd die ene vriendin die heel lief is, maar wel wat stilletjes. Laten we haar Lieve noemen. Lieve gaat altijd overal mee akkoord en is de vrede zelf. Zij houdt zich altijd stil tot zij de wodka heeft gevonden. Lieve verandert in Melissa en Melissa houdt wel HEUL HEUL HEUL veel van mannen. De ene na de andere versiertruc vliegt eruit en de rest van de vriendengroep staat met bewondering te kijken.
giphy

Kamikaze Emma

Er is ook altijd één vriendin die van het ene op het andere moment haar naam niet meer kan spellen. Ze is de hele tijd nuchter, maar in het tijdverloop van vijf minuten is de wereld omgedraaid en hangt ze boven de wc. Ze kwam met de fiets, maar gaat naar huis met de Uber.

0 to 100

Hoofdrol in de Hangover

Iemand die je niet mag vergeten, maar zelf wel alles is vergeten, is Nikki. Nikki wordt wakker en heeft geen idee meer wat er de avond ervoor gebeurd is en had een hoofdrol in de Hangover kunnen vervullen. De groepsapp is gebombardeerd met foto’s van Nikki en hoe zij zich de avond ervoor voor lul heeft gezet. Nikki is het type dat daarna een week onderduikt en heel voorzichtig weer tevoorschijn komt.

Welk.Jaar.Is.Het.

Dancing drama

Dit is het type dat iedereen eigenlijk een beetje in zich heeft. Elk nummer dat opkomt is jouw nummer en je danst alsof er niemand om je heen staat. Helaas staan er wel mensen om je heen en heb jij niet door dat iedereen je uitlacht. Het nummer van Nielson gaat helaas niet voor jou op.

Don't.Do.It.

Vanavond rijk morgen spijt

Dit is het type dat wij allemaal zijn zodra er vijf shots, tien mixjes en een paar wijntjes in zitten. We trakteren onze vrienden alsof wij een creditcard zonder limiet bezitten, wat resulteert in de rest van de week droog brood eten. Wat eigenlijk maar goed is, zodra je je beseft dat je ook nog een kapsalon en een Turkse pizza om vijf uur ’s ochtends naar binnen hebt gewerkt.
giphy
Heb jij een grote voorliefde voor alcohol en wil je dat uitdragen ?? Klik dan hier.