Europapa-parodie gaat compleet viraal

screenshot 2024 05 14 at 134231
Joost Klein maakt sinds zijn diskwalificatie een groei aan populariteit mee, ook in het buitenland. Op Instagram heeft de songfestival deelnemer inmiddels 1.5 miljoen volgers, vergeleken met 600.000 vorige week. Maar hij is niet de enige die baat heeft bij de enorme mediadrukte rondom het cameravrouw- incident: Jeroen Woe en Niels van der Laan maakten in Even tot hier met een parodie van het nummer Europapa een duidelijke boodschap voor de EBU: ‘Pleur op, dag dag'. Op social media gaat de clip nu viraal.

Ikea-juryleden

Niels van der Laan staat op het podium in het iconische blauwe pak met schoudervullingen en Jeroen Woe heeft het kostuum van ‘Stuntkabouter’ aangetrokken. Het lied gaat van start: "Het leek zo mooi om op te treden in Zweden, samen met een blauwe vogel en nog iemand zonder reden. Een onderzoek en toen was Joost de klos, bij de Ikea-juryleden zit een schroefje los."

Mia en Dion

Er wordt ook nog even een sneer gemaakt naar het toon-dove Songfestival duo van vorig jaar: "Eruit gegooid om deze reden, pardon? Dacht dat het na Mia en Dion niet valser kon". Tijdens het refrein gaat het duo helemaal los: "Wij zijn uit Europa, EBU naaide Joost daar. Pleur op, dag dag. Wij zijn uit Europa, wat een tyfuszooi daar. Pleur op, dag dag."

Viral

Op YouTube is de clip al meer dan 140.000 keer bekeken en op TikTok gaat een versie van de clip rond met Engelse ondertiteling. Deze is al 1.4 miljoen keer bekeken en heeft meer dan 200.000 likes. Door het buitenlandse publiek wordt gereageerd met "Ik heb geleerd om in een nieuwe taal te schelden", "Is dit de Europese versie van Saturday Night Live?" en "Nederlandse satire is echt iets heel anders".  

Bekijk de veelbesproken parodie HIER.