Joost Klein weer terug in Nederland

editorial landscape
Het is officieel tot een einde gekomen: nadat de Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival eerder al in Amsterdam landde, is nu ook Joost Klein gearriveerd. Verslaggevers van RTL Boulevard hebben de zanger gezien op Lelystad Airport, waar hij rond half acht geland zou zijn met een privévliegtuig.

Geblindeerd voertuig

Vanuit Lelystad Airport vertrok de zanger in een geblindeerd voertuig. Gisteren zei Twan van de Nieuwenhuijzen, Head of Delegation bij AvroTros en voorzitter van de selectiecommissie, dat het “best wel oké” gaat met Joost. De zanger is in de nacht van zaterdag op zondag naar een afterparty van de EuroClub gegaan, bevestigt hij. "Joost is een knappe en sterke persoonlijkheid. Zo staat hij daar in en zo gaat hij ermee om.”

Cameravrouw

Joost werd gediskwalificeerd omdat hij een 'dreigende beweging' had gemaakt naar een cameravrouw. Toch horen we van de Zweedse media weer een ander verhaal. De Zweedse krant Aftonbladet meldt echter dat Joost zich wel dégelijk gewelddadig gedroeg naar de cameravrouw. Volgens een bron van de krant gedroeg Joost zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Joost van het podium was afgekomen. Ook vertelt de krant dat de camera van de vrouw gebroken zou zijn.