Joost Klein laat voor het eerst van zich horen

licensed image
Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival iets van zich laten horen. Eerder verwijderde de zanger al zijn eerdere berichten op Instagram na alle commotie, maar gisteravond plaatste hij toch weer een Instagram story.

Dreigende beweging

Joost heeft slechts "een dreigende beweging" naar een camera gemaakt en daarbij niemand geraakt. Dat stelt omroep AVROTROS in een reactie op de diskwalificatie van het Songfestival 2024. De omroep heeft naar eigen zeggen "verschillende oplossingen" aangedragen bij organisator EBU, maar die besloot Klein toch te diskwalificeren.
Bekijk Joosts reactie op Insta hieronder:

Incident

"Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom", schrijft de AVROTROS. "Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt."

Politiek geladen sfeer

De schorsing verhoogde de toch al politiek geladen sfeer, omdat Klein zijn ongenoegen over de aanwezigheid van Israël leek te uiten tijdens een persconferentie op donderdag. Hij steunde een journalist die aan de Israëlische deelnemer, Eden Golan, had gevraagd of ze dacht dat haar aanwezigheid de andere acts en de aanwezige fans in gevaar zou brengen.

Boodschap

Heel het land wachtte vol spanning af tot we dan eindelijk iets van de zanger zelf zouden horen, en dit gebeurde gisteravond dan ook. Het opvallende was dat Joost besloot te posten terwijl de Eurovisie show in volle gang was. We kunnen echter niet veel opmaken uit de cryptische boodschap. Joost plaatste een filmpje waarin allerlei dansende honden te zien waren, terwijl het nummer Who Let The Dogs Out van Baha Men te horen is. Er stond verder geen enkele uitleg bij. Was dit een boodschap van de zanger, of enkel een bericht uit verveling?