Cornald Maas geeft briljante reactie op Joost Klein-drama

cornald maas
Joost Klein had zaterdagavond heel graag opgetreden in de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat stelt commentator Cornald Maas. "Iedereen was totally in shock vanochtend toen bleek dat de EBU toch de beslissing niet wilde terugdraaien", aldus Maas over de diskwalificatie van Klein.

Maas haalt uit: ‘F*ck de EBU!'

Maas verzorgt het commentaar bij de finale "op dringend verzoek van AVROTROS" wel gewoon zaterdagavond samen met zangeres Jacqueline Govaert. "Je had er ook voor kunnen kiezen om dat misschien niet te doen, maar wel. En ook omdat we trouwens vinden dat recht moet worden gedaan aan al die andere artiesten met hun verhalen."
De commentator spreekt van "een shitzooi" en zegt "tamelijk woedend" te zijn. "Ik zou bijna zeggen, fuck de EBU. Maar dat zeg ik nu ook."
Organisator EBU sloot Klein van deelname uit nadat de Zweedse politie een onderzoek instelde naar aanleiding van een aanklacht van een vrouwelijke medewerker van het festival. Maas denkt dat duidelijk zal worden dat het incident "niks" heeft voorgesteld. "En ik bedoel, de EBU neemt ook wel andere beslissingen, die op een veel gevoeliger vlak liggen. Dat kan allemaal wel", zegt Maas. Hij doelt daarmee op de omstreden deelname van Israël. "En hier maken ze nu zo'n halszaak van."