Ook Nikkie de Jager geeft Songfestival de vinger

nikkie de jager
Make-up-queen Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Songfestival 2024. De visagiste vindt het niet goed voelen, vertelt ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale.
Daarnaast heeft de verantwoordelijke omroep AVROTROS laten weten zich "niet geroepen" te voelen de punten uit te delen.
"Nu AVROTROS niet langer onderdeel is van de finale van het Eurovisie Songfestival, voelen we ons niet geroepen om live punten uit te delen", aldus de omroep. "In overleg met Nikkie de Jager, die vanavond als onze spokesperson zou optreden, hebben we besloten het dan ook niet te doen. Net als Nikkie hadden wij deze avond heel anders voorgesteld."

Petitie voor terugkeer Joost Klein over de 235.000 heen

Meer dan 235.000 mensen willen dat Joost Klein terugkeert op het Eurovisie Songfestival. Vlak voor de finale op zaterdagavond was de petitie ruim 235.000 keer ondertekend.
De petitie werd zaterdagmiddag gestart toen bekend werd dat de Nederlander is gediskwalificeerd. Het is niet bekend wie de initiatiefnemer van de actie is en wat met de verzamelde handtekeningen wordt gedaan.
Klein mag niet meedoen omdat een klacht tegen hem is ingediend. Volgens AVROTROS heeft de zanger een "dreigende beweging" naar een camera gemaakt, maar niemand aangeraakt. De omroep, verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending, vindt de maatregel "heel zwaar en disproportioneel".