Wees origineel tijdens en maak ijsdonuts als kerst dessert

ijsdonuts kerst dessert rumag header blog
Zorg jij altijd voor blije gezichten wanneer je de ijstaart tevoorschijn tovert aan het kerstdiner, maar wil je dit jaar een ander kerst dessert? Dan zijn de ijsdonuts jou op het lijf geschreven.Hé Hoo, Hé Hoo - een origineel kerst dessert dat maak je zo!

Kerst dessert

zijn absoluut geschikt voor de feestdagen en ideaal om indruk te maken op je (vervelende) schoonmoeder. Wat dacht je van een burrata met grapefruit als voor, een kreeftenpasta
met truffel als hoofd en donut ijssandwiches als toe?
Loopt het speeksel al uit je mond? Mooi, dat is precies wat we willen. Gelukkig zijn we de lulligste niet en delen we met alle liefde ons favoriet grand dessert kerst met je.

Donut ijssandwich

Ingrediënten voor 4 personen
100 g - witte chocolade, gesmolten
100 g - pure chocolade, gesmolten
4 - donuts
6 bollen - aardbeienijs
30 g - frambozen
30 g - blauwe bessen
1 tl - zilveren parels
3 bollen - mango ijs
1 el - pistachenoten, grof gehakt
3 bollen - citroenijs
1 tl - discodip Hoe maak je het?
1. Smelt de chocolade apart in 2 bakjes au bain-marie (kooktechniek waarmee je een vloeistof op de gewenste temperatuur krijgt door de vloeistof in een kom boven een bak met warm water te verwarmen) of op laag vermogen (400 watt) in de magnetron.
2. Halveer de donuts horizontaal en vul 2 donuts met aardbeienijs. Decoreer de ene donut met frambozen en witte chocolade en de andere met blauwe bessen en zilveren parels. Vul donut nummer 3 met mango ijs en versier hem vervolgens met witte chocolade en pistachenootjes. Donut 4 vul je met citroenijs en maak je af met pure chocolade en discodip.
3. Laat de donuts minimaal een half uur opstijven in de vriezer voordat je jouw kerst dessert serveert. Zo zakken ze minder snel in elkaar.